Hovězí závitek s prosciuttem a chřestem

play Přehrát video recept
Hovězí závitek s prosciuttem a chřestem
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod. 30 min.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

 Máte rádi španělské ptáčky? Pak by vám mohl chutnat i tento recept! Závitky z hovězího masa se dají připravit na stovky různých způsobů a jeden takový vám představí i šéfkuchař Marcel Ihnačák. Společně se svým hostem se pustil do hovězího závitku s prosciuttem a bílým chřestem. Zjistíte, jaký je rozdíl mezi bílým a zeleným chřestem, jak chřest očistit i jak připravit plátky hovězího na rolády. Zatímco se budou závitky smažit na sádle s cibulí, můžete si uvařit rýži jako přílohu a chřestovou omáčku s rozmarýnem. Zaručeně si pochutnáte!

Tagy

Na víně

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 400 g bílý chřest
  • 800 g hovězí kýta
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • 3 × lžíce kremžská hořčice Kania
  • 100 g prosciutto crudo Italiamo
  • 2 × lžíce hladká mouka Belbake
  • 50 g vepřové sádlo Pikok
  • 1 × cibule
  • 4 stroužky česnek
  • 200 ml bílé suché víno
  • 300 ml vývar
  • 1 × hrst čerstvý rozmarýn
  • 200 g basmati rýže Golden Sun
  • olivový olej Primadonna

Orientační nutriční hodnoty

Energie

3 873 kJ / 926 kcal

Bílkoviny

72,10 g

Tuky

41,80 g

Vláknina

4,50 g

Sůl

5,50 g

Sacharidy

54,90 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Chřest oloupeme.

Jak oloupat chřest zjistíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

02.Hovězí kýtu nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a rovnoměrně potřeme 2 lžícemi hořčice. Na každý kousek masa položíme plátek prosciutta a 3 kousky chřestu. Zarolujeme a svážeme provázkem.

03.Závitky zlehka obalíme v mouce, nadbytečnou mouku oklepeme, vložíme do hrnce se sádlem a opečeme dozlatova. Přihodíme nasekanou cibuli a česnek, promícháme, přidáme 1 lžíci hořčice, kterou opražíme a přilijeme víno. Ochutíme solí, pepřem a podlijeme vývarem. 

Jak připravit domácí hovězí vývar se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

04.Stáhneme plamen a dusíme doměkka přibližně 45 minut. Do omáčky přidáme 100 g na kostky nakrájený chřest, nasekaný rozmarýn a asi 8 minut dusíme, dokud chřest nezměkne. 

05.V hrnci na oleji zarestujeme rýži, osolíme a zalijeme vroucí vodou. Promícháme a 

06.pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C přibližně 10 minut. 

07.Z hovězích závitků odstraníme provázek. Maso servírujeme s rýží, přelijeme omáčkou a na závěr posypeme nasekanou lahůdkovou cibulkou. 

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo