Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
1 hod. 30 min.
Obtížnost
Pokročilý
Máte rádi španělské ptáčky? Pak by vám mohl chutnat i tento recept! Závitky z hovězího masa se dají připravit na stovky různých způsobů a jeden takový vám představí i šéfkuchař Marcel Ihnačák. Společně se svým hostem se pustil do hovězího závitku s prosciuttem a bílým chřestem. Zjistíte, jaký je rozdíl mezi bílým a zeleným chřestem, jak chřest očistit i jak připravit plátky hovězího na rolády. Zatímco se budou závitky smažit na sádle s cibulí, můžete si uvařit rýži jako přílohu a chřestovou omáčku s rozmarýnem. Zaručeně si pochutnáte!
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
3 873 kJ / 926 kcal
Bílkoviny
72,10 g
Tuky
41,80 g
Vláknina
4,50 g
Sůl
5,50 g
Sacharidy
54,90 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Chřest oloupeme.
Jak oloupat chřest zjistíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
02.Hovězí kýtu nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a rovnoměrně potřeme 2 lžícemi hořčice. Na každý kousek masa položíme plátek prosciutta a 3 kousky chřestu. Zarolujeme a svážeme provázkem.
03.Závitky zlehka obalíme v mouce, nadbytečnou mouku oklepeme, vložíme do hrnce se sádlem a opečeme dozlatova. Přihodíme nasekanou cibuli a česnek, promícháme, přidáme 1 lžíci hořčice, kterou opražíme a přilijeme víno. Ochutíme solí, pepřem a podlijeme vývarem.
Jak připravit domácí hovězí vývar se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
04.Stáhneme plamen a dusíme doměkka přibližně 45 minut. Do omáčky přidáme 100 g na kostky nakrájený chřest, nasekaný rozmarýn a asi 8 minut dusíme, dokud chřest nezměkne.
05.V hrnci na oleji zarestujeme rýži, osolíme a zalijeme vroucí vodou. Promícháme a
06.pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C přibližně 10 minut.
07.Z hovězích závitků odstraníme provázek. Maso servírujeme s rýží, přelijeme omáčkou a na závěr posypeme nasekanou lahůdkovou cibulkou.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT