Kuchyně
Francouzská
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
45 min.
Obtížnost
Pokročilý
Pro milovníky masa připravil Marcel Ihnačák recept na steak s modrým sýrem sušenou šunkou a houbami. Recept najdete na stránkách kuchynelidlu.cz.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
3 416 kJ / 817 kcal
Bílkoviny
63,00 g
Tuky
44,30 g
Vláknina
5,50 g
Sůl
4,30 g
Sacharidy
30,80 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Steaky nařízneme ostrým špičatým nožem tak, aby vznikly kapsy, které naplníme sýrem. Po obvodu obalíme šunkou, spíchneme párátky, osolíme, opepříme a opečeme v rozpálené pánvi z obou stran dozlatova.
02.TIP: Maso otáčíme kleštěmi, zbytečně do něho nepícháme, aby neztratilo šťávu.
03.Po chvíli přidáme ke steakům očištěné houby, ochutíme bylinkami, osolíme, opepříme a orestujeme. Přidáme máslo, které necháme rozpustit, podlijeme vínem a krátce povaříme, aby se z vína odpařil alkohol.
04.Steaky dopečeme ještě 5 minut v troubě předehřáté na 200 °C.
05.Oloupané brambory nakrájíme na menší kousky a uvaříme v osolené vodě doměkka. Slijeme, ale trochu vody necháme v hrnci, přidáme scezená a nasekaná sušená rajčata, nasekanou listovou petržel a nastrouhaný parmezán, rozšťoucháme a v případě potřeby dochutíme.
06.Před podáváním odstraníme ze steaků párátka. Podáváme s bramborovou kaší přelité omáčkou s houbami, dozdobíme čerstvými bylinkami.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT