Hovězí steak s modrým sýrem a sušenou šunkou

play Přehrát video recept
Hovězí steak s modrým sýrem a sušenou šunkou
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Francouzská

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

45 min.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Pro milovníky masa připravil Marcel Ihnačák recept na steak s modrým sýrem sušenou šunkou a houbami. Recept najdete na stránkách kuchynelidlu.cz.

Tagy

Nedělní oběd

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 4 × steaky z hovězí svíčkové Deluxe
  • 150 g sýra Roquefort
  • 100 g sušené šunky Dulano
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • extra panenský olivový olej Primadonna
  • 150 g hub shimeji
  • čerstvé bylinky (např. tymián)
  • 2 × lžíce másla Pilos
  • 150 ml suchého bílého vína
  • 600 g brambor
  • 80 g sušených rajčat v oleji Baresa
  • čerstvá petrželová nať
  • 50 g sýra grana padano Lovilio

Orientační nutriční hodnoty

Energie

3 416 kJ / 817 kcal

Bílkoviny

63,00 g

Tuky

44,30 g

Vláknina

5,50 g

Sůl

4,30 g

Sacharidy

30,80 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Steaky nařízneme ostrým špičatým nožem tak, aby vznikly kapsy, které naplníme sýrem. Po obvodu obalíme šunkou, spíchneme párátky, osolíme, opepříme a  opečeme v rozpálené pánvi z obou stran dozlatova.

02.TIP: Maso otáčíme kleštěmi, zbytečně do něho nepícháme, aby neztratilo šťávu.

03.Po chvíli přidáme ke steakům očištěné houby, ochutíme bylinkami, osolíme, opepříme a orestujeme. Přidáme máslo, které necháme rozpustit, podlijeme vínem a krátce povaříme, aby se z vína odpařil alkohol.

04.Steaky dopečeme ještě 5 minut v troubě předehřáté na 200 °C.

Bramborová kaše

05.Oloupané brambory nakrájíme na menší kousky a uvaříme v osolené vodě doměkka. Slijeme, ale trochu vody necháme v hrnci, přidáme scezená a nasekaná sušená rajčata, nasekanou listovou petržel a nastrouhaný parmezán, rozšťoucháme a v případě potřeby dochutíme.

Servírování

06.Před podáváním odstraníme ze steaků párátka. Podáváme s bramborovou kaší přelité omáčkou s houbami, dozdobíme čerstvými bylinkami.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo