Hovězí rump steak s kořenovou zeleninou

play Přehrát video recept
Hovězí rump steak s kořenovou zeleninou
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
počet porcí

Počet porcí

2 porce

doba přípravy

Doba přípravy

40 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Chcete ochutnat hovězí steak s omáčkou z černého pepře a kapar podle Marcela Ihnačáka? 

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 2 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 0,5 × brokolice
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • 300 g brambor
  • extra panenský olivový olej Primadonna
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • čerstvý rozmarýn
  • 2 × menší červené cibule
  • 4 × stroužky česneku
  • 2 × lžíce másla Pilos
  • 2 × steaky z hovězí svíčkové Deluxe (každý asi 150 g)
  • 1 × lžíce celého černého pepře Mikado
  • 50 ml brandy
  • 2 × lžíce kapar
  • 100 ml čerstvé smetany ke šlehání Pilos (33 % tuku)

Orientační nutriční hodnoty

Energie

3 702 kJ / 885 kcal

Bílkoviny

45,00 g

Tuky

52,20 g

Vláknina

8,60 g

Sůl

1,80 g

Sacharidy

47,20 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Opékané brambory s brokolicí

01.Brokolici rozdělíme na menší růžičky a zblanšírujeme ve vroucí osolené vodě. Scedíme a necháme okapat.

02.Oloupané a omyté brambory nakrájíme na tenké plátky a opečeme v rozpálené pánvi s olivovým olejem. Osolíme, opepříme a posypeme lístky rozmarýnu. Po chvíli přidáme červenou cibuli nakrájenou na měsíčky a česnek na plátky. Jakmile brambory zezlátnou, přidáme okapanou brokolici a 1 lžíci másla a opékáme dále, až brambory změknou.

Steak s pepřovou omáčkou

03.Omyté a osušené steaky z obou stran osolíme, opepříme a pokapeme olivovým olejem. Opečeme v rozpálené pánvi z obou stran dozlatova. Maso otáčíme kleštěmi, zbytečně do něj nepícháme, aby neztratilo šťávu. Ke steakům přidáme černý pepř, který jsme zlehka rozdrtili v hmoždíři a podlijeme brandy. Počkáme, až se z brandy odpaří alkohol (můžeme i flambovat). Přidáme kapary, 1 lžíci másla a čerstvý rozmarýn, podlijeme smetanou a necháme přejít varem. Stáhneme z ohně, přikryjeme alobalem a necháme 2 – 3 minuty odpočívat.

Servírování

04.Na talíř naservírujeme porci opečených brambor s brokolicí a cibulí, na ně steak a přelijeme omáčkou.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo