Počet porcí
2 porce
Doba přípravy
40 min.
Obtížnost
Začátečník
Chcete ochutnat hovězí steak s omáčkou z černého pepře a kapar podle Marcela Ihnačáka?
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
3 702 kJ / 885 kcal
Bílkoviny
45,00 g
Tuky
52,20 g
Vláknina
8,60 g
Sůl
1,80 g
Sacharidy
47,20 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Brokolici rozdělíme na menší růžičky a zblanšírujeme ve vroucí osolené vodě. Scedíme a necháme okapat.
02.Oloupané a omyté brambory nakrájíme na tenké plátky a opečeme v rozpálené pánvi s olivovým olejem. Osolíme, opepříme a posypeme lístky rozmarýnu. Po chvíli přidáme červenou cibuli nakrájenou na měsíčky a česnek na plátky. Jakmile brambory zezlátnou, přidáme okapanou brokolici a 1 lžíci másla a opékáme dále, až brambory změknou.
03.Omyté a osušené steaky z obou stran osolíme, opepříme a pokapeme olivovým olejem. Opečeme v rozpálené pánvi z obou stran dozlatova. Maso otáčíme kleštěmi, zbytečně do něj nepícháme, aby neztratilo šťávu. Ke steakům přidáme černý pepř, který jsme zlehka rozdrtili v hmoždíři a podlijeme brandy. Počkáme, až se z brandy odpaří alkohol (můžeme i flambovat). Přidáme kapary, 1 lžíci másla a čerstvý rozmarýn, podlijeme smetanou a necháme přejít varem. Stáhneme z ohně, přikryjeme alobalem a necháme 2 – 3 minuty odpočívat.
04.Na talíř naservírujeme porci opečených brambor s brokolicí a cibulí, na ně steak a přelijeme omáčkou.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT