Hovězí ragú s liškami
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Česká

počet porcí

Počet porcí

5 porcí

doba přípravy

Doba přípravy

3 hod.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Ochutnejte houbový pokrm Marcela Ihnačáka – hovězí ragú s liškami.

Tagy

Na víně

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 5 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 750 g hovězích kostek na guláš
  • 3 × lžíce vepřového sádla Pikok
  • 2 × cibule
  • 4 × stroužky česneku
  • 4 × bobkové listy Mikado
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • 2 × větvičky čerstvého rozmarýnu
  • 1 × lžíce mleté sladké papriky Mikado
  • 150 ml suchého červeného vína
  • 200 g lišek
  • 2 × lžíce hladké mouky Castello
  • 400 g tarhoňy Tiradell
  • 1 × hrst čerstvé listové petržele

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 867 kJ / 686 kcal

Bílkoviny

44,90 g

Tuky

21,70 g

Vláknina

6,00 g

Sůl

2,70 g

Sacharidy

72,10 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Hovězí ragú

01.V pánvi rozpustíme 1 lžíci vepřového sádla, orestujeme cibuli nakrájenou nadrobno, česnek nakrájený na plátky a 3 bobkové listy a osolíme. Jakmile základ zezlátne, přidáme maso, osolíme, opepříme a přidáme rozmarýn nasekaný nadrobno. Až se maso zatáhne, přisypeme papriku a podlijeme vínem. Chvíli povaříme, aby se z vína odpařil alkohol, přikryjeme pokličkou a na mírném ohni vaříme doměkka.

02.Tip: Podle potřeby přiléváme horkou vodu, aby bylo maso stále zalité.

03.Po 2 hodinách přidáme k masu očištěné lišky (větší kusy nakrájíme) a dále dusíme. Na konec zahustíme tmavší jíškou, kterou připravíme z 1 lžíce sádla a hladké mouky.

Tarhoňa

04.V rozehřáté pánvi se zbylým vepřovým sádlem krátce orestujeme tarhoňu. Osolíme, opepříme a přidáme bobkový list. Jakmile zezlátne, zalijeme vroucí vodou (1 cm nad tarhoňu) a vložíme dopéct do trouby předehřáté na 180 °C. Po 5 minutách promícháme, vypneme troubu a necháme dojít.

Servírování

05.Hovězí ragú s liškami podáváme s tarhoňou, pokrm ozdobíme nasekanou listovou petrželí.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo