Kuchyně
Česká
Počet porcí
5 porcí
Doba přípravy
3 hod.
Obtížnost
Začátečník
Ochutnejte houbový pokrm Marcela Ihnačáka – hovězí ragú s liškami.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
2 867 kJ / 686 kcal
Bílkoviny
44,90 g
Tuky
21,70 g
Vláknina
6,00 g
Sůl
2,70 g
Sacharidy
72,10 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.V pánvi rozpustíme 1 lžíci vepřového sádla, orestujeme cibuli nakrájenou nadrobno, česnek nakrájený na plátky a 3 bobkové listy a osolíme. Jakmile základ zezlátne, přidáme maso, osolíme, opepříme a přidáme rozmarýn nasekaný nadrobno. Až se maso zatáhne, přisypeme papriku a podlijeme vínem. Chvíli povaříme, aby se z vína odpařil alkohol, přikryjeme pokličkou a na mírném ohni vaříme doměkka.
02.Tip: Podle potřeby přiléváme horkou vodu, aby bylo maso stále zalité.
03.Po 2 hodinách přidáme k masu očištěné lišky (větší kusy nakrájíme) a dále dusíme. Na konec zahustíme tmavší jíškou, kterou připravíme z 1 lžíce sádla a hladké mouky.
04.V rozehřáté pánvi se zbylým vepřovým sádlem krátce orestujeme tarhoňu. Osolíme, opepříme a přidáme bobkový list. Jakmile zezlátne, zalijeme vroucí vodou (1 cm nad tarhoňu) a vložíme dopéct do trouby předehřáté na 180 °C. Po 5 minutách promícháme, vypneme troubu a necháme dojít.
05.Hovězí ragú s liškami podáváme s tarhoňou, pokrm ozdobíme nasekanou listovou petrželí.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT