Kuchyně
Asijská
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
1 hod. 15 min.
Obtížnost
Začátečník
Připravte si hovězí nudličky se zázvorem a kari s rýží podle Romana Pauluse. Recept najdete na kuchynelidlu.cz.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
3 328 kJ / 795 kcal
Bílkoviny
56,80 g
Tuky
19,20 g
Vláknina
6,10 g
Sůl
2,50 g
Sacharidy
99,10 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Cibuli a zázvor nakrájené na větší kusy, celé stroužky česneku a pálivou papričku nakrájenou nadrobno vložíme do mixéru a rozmixujeme najemno. Vzniklou pastu smícháme s hovězími nudličkami, přiklopíme alobalem a necháme v lednici marinovat 2,5-3 hodiny.
02.Maso i s marinádou orestujeme v rozehřáté pánvi s kokosovým olejem, marináda pustí hodně vody, kterou musíme vydusit. Přisypeme kari a skořici, přidáme rajčata a necháme restovat. Podlijeme vývarem, osolíme, opepříme a na mírném plameni dusíme doměkka. Omáčku zredukujeme tak, aby se na nudličky nabalovala.
03.Basmati rýži uvaříme dle návodu na obalu.
04.Pokrm servírujeme v hlubším talíři, ozdobíme lahůdkovou cibulkou nakrájenou na kolečka a červenou paprikou na nudličky. Basmati rýži podáváme v misce zvlášť ozdobenou nakrájenou lahůdkovou cibulkou.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT