Hovězí nudličky s paprikami a basmati rýží

play Přehrát video recept
Hovězí nudličky s paprikami a basmati rýží
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda prázdná
kuchyně

Kuchyně

Asijská

počet porcí

Počet porcí

6 porcí

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod. 15 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Na tento skvělý recept vám budou stačit jen dva velké hrnce. Šéfkuchař Marcel Ihnačák ukáže, jak připravit vynikající hovězí nudličky s lehce exotickou a pikantní omáčkou, jejíž základem jsou papriky (i ty pálivé), česnek, lahůdková cibulka a zázvor. Kromě toho, že zjistíte, jak správně dusit hovězí maso, dostanete i pár tipů, jak dobře orestovat a uvařit basmati rýži, která se hodí jako skvělá příloha. Pokud ale chcete, pochutnáte si určitě i třeba na grilovaných bramborách.

Tagy

Světová kuchyně

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 6 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 400 g hovězích nudliček ze kýty Řezníkova čerstvá porce
  • bio extra panenský olivový olej Primadonna
  • 1 × petržel
  • 2 × mrkve
  • 3 × stroužky česneku
  • 1 × svazek lahůdkové cibulky
  • 2 × pálivé papričky
  • 1 × lžíce nasekaného čerstvého zázvoru
  • 3 × papriky mix
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • 1 × lžička mleté sladké papriky Kania
  • vroucí voda nebo vývar
  • 2 × lžíce másla Pilos
  • 1 × hrst čerstvého koriandru
  • 300 g basmati rýže Golden Sun

Orientační nutriční hodnoty

Energie

1 453 kJ / 347 kcal

Bílkoviny

20,00 g

Tuky

8,00 g

Vláknina

4,10 g

Sůl

0,14 g

Sacharidy

49,50 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.V hrnci na oleji zprudka orestujeme maso.

02.Mezitím nakrájíme očištěné petržele a mrkve na hranolky. Česnek, bíle části lahůdkových cibulek, papričky zbavené zrníček a zázvor nasekáme nadrobno. Papriky nakrájíme na menší kousky.

03.K zatáhnutému masu nejprve přidáme mrkve s petrželí. Promícháme, osolíme, opepříme a chvíli opékáme. Potom přidáme česnek s cibulkami, pálivými papričkami a zázvorem. Jakmile kořenová zelenina změkne, přisypeme mletou papriku a minutu restujeme. Přimícháme nasekanou papriku, sůl a pepř. Potom podlijeme vroucí vodou nebo vývarem tak, aby maso bylo zalité. Pod pokličkou dusíme do měkka přibližně 30 minut, v závislosti od masa. Na závěr vložíme máslo, necháme rozpustit a odstavíme. Dochutíme nasekanými lístky koriandru.

04.V menším hrnci rozehřejeme olej a přisypeme rýži. Osolíme ji a za občasného míchání krátce opékáme dosklovata. Potom ji zalijeme vroucí vodou (1 cm nad rýži), přiklopíme pokličkou a vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C na přibližně na 10 minut. Hotovou důkladně promícháme.

Servírování:

05.Hovězí nudličky s paprikami a basmati rýží servírujeme posypané nasekanou zelenou částí lahůdkové cibulky.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo