Kuchyně
Česká, Slovenská
Počet porcí
6 porcí
Doba přípravy
1 hod.
Obtížnost
Začátečník
Máte chuť na tradiční a poctivý československý oběd? Šéfkuchař Marcel Ihnačák připravil variaci na oblíbený holandský řízek – hovězí mletý řízek s pažitkou a parmezánem. Ve video receptu se dozvíte, jak připravit masovou směs na řízek, i jak ji bez námahy obalit v trojobalu a osmažit. Kromě toho budete moct vyzkoušet i šťouchané brambory s restovanou cibulkou nebo lehký okurkový salát s čerstvou lahůdkovou cibulkou a řapíkatým celerem. Pokud jste takovou alternativu obyčejného okurkového salátu ještě neměli, rozhodně ji vyzkoušejte. Dost možná už nebudete nikdy chtít jinou!
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
6 104 kJ / 1 459 kcal
Bílkoviny
79,30 g
Tuky
103,30 g
Vláknina
5,60 g
Sůl
3,50 g
Sacharidy
48,80 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Ve větší míse promícháme maso, sůl, pepř, najemno nasekanou pažitku, strouhaný parmezán a jedno vejce. Ze směsi tvarujeme řízky, které obalíme v trojobalu – nejprve v mouce, potom v rozšlehaných vejcích se špetkou soli a nakonec ve strouhance. Řízky smažíme v rozpáleném rostlinném oleji z obou stran. Potom je přendáme na papírové utěrky, abychom je zbavili přebytečného oleje.
02.Očištěné brambory nakrájíme na menší kousky a uvaříme ve vroucí osolené vodě doměkka.
03.V pánvi rozehřejeme olivový olej spolu s máslem, přidáme nadrobno nasekanou cibuli, sůl a restujeme dozlatova. Hotovou ji přidáme do uvařených a scezených brambor a rozšťoucháme.
04.V misce smícháme oloupanou okurku nakrájenou na proužky, lahůdkovou cibulku a jemnější řapíky celeru nadrobno, sůl, pepř, olivový olej, citronovou šťávu a na menší kousky nakrájené lístky máty.
05.Na talíř naservírujeme porci brambor, řízek a svěží okurkový salát. Dozdobíme nasekanou zelenou častí lahůdkové cibulky.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT