Hovězí mletý řízek s okurkovým salátem a šťouchanými brambory

play Přehrát video recept
Hovězí mletý řízek s okurkovým salátem a šťouchanými brambory
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Česká, Slovenská

počet porcí

Počet porcí

6 porcí

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Máte chuť na tradiční a poctivý československý oběd? Šéfkuchař Marcel Ihnačák připravil variaci na oblíbený holandský řízek – hovězí mletý řízek s pažitkou a parmezánem. Ve video receptu se dozvíte, jak připravit masovou směs na řízek, i jak ji bez námahy obalit v trojobalu a osmažit. Kromě toho budete moct vyzkoušet i šťouchané brambory s restovanou cibulkou nebo lehký okurkový salát s čerstvou lahůdkovou cibulkou a řapíkatým celerem. Pokud jste takovou alternativu obyčejného okurkového salátu ještě neměli, rozhodně ji vyzkoušejte. Dost možná už nebudete nikdy chtít jinou!

Tagy

Skromně a skvěle

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 6 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Okurkový salát

  • 1 kg hovězího mletého masa
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • 1 × hrst čerstvé pažitky
  • 75 g parmezánu Parmigiano Reggiano Lovillio
  • 3 × vejce „M“
  • hladká mouka Castello
  • strouhanka Belbake
  • rostlinný olej Vita D´or

Mleté řízky

  • 1 kg hovězího mletého masa
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • 1 × hrst čerstvé pažitky
  • 75 g parmezánu Parmigiano Reggiano Lovillio
  • 3 × vejce „M“
  • hladká mouka Castello
  • strouhanka Belbake
  • rostlinný olej Vita D'or

Šťouchané brambory

  • 1 kg brambor
  • bio extra panenský olivový olej Primadonna
  • 2 × lžíce másla Pilos
  • 1 × cibule

Servírování

  • 2 × lahůdkové cibulky

Orientační nutriční hodnoty

Energie

6 104 kJ / 1 459 kcal

Bílkoviny

79,30 g

Tuky

103,30 g

Vláknina

5,60 g

Sůl

3,50 g

Sacharidy

48,80 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Mleté řízky:

01.Ve větší míse promícháme maso, sůl, pepř, najemno nasekanou pažitku, strouhaný parmezán a jedno vejce. Ze směsi tvarujeme řízky, které obalíme v trojobalu – nejprve v mouce, potom v rozšlehaných vejcích se špetkou soli a nakonec ve strouhance. Řízky smažíme v rozpáleném rostlinném oleji z obou stran. Potom je přendáme na papírové utěrky, abychom je zbavili přebytečného oleje.

Šťouchané brambory:

02.Očištěné brambory nakrájíme na menší kousky a uvaříme ve vroucí osolené vodě doměkka.

03.V pánvi rozehřejeme olivový olej spolu s máslem, přidáme nadrobno nasekanou cibuli, sůl a restujeme dozlatova. Hotovou ji přidáme do uvařených a scezených brambor a rozšťoucháme.

Okurkový salát:

04.V misce smícháme oloupanou okurku nakrájenou na proužky, lahůdkovou cibulku a jemnější řapíky celeru nadrobno, sůl, pepř, olivový olej, citronovou šťávu a na menší kousky nakrájené lístky máty.

Servírování:

05.Na talíř naservírujeme porci brambor, řízek a svěží okurkový salát. Dozdobíme nasekanou zelenou častí lahůdkové cibulky.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo