Kuchyně
Asijská
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
2 hod.
Obtížnost
Pokročilý
Jak zpracovat kližku? Zapomeňte na guláš a poduste ji se zázvorem a chilli. Recept na jednoduchý oběd představí šéfkuchař Roman Paulus ve videu Kuchyně Lidlu.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
4 226 kJ / 1 010 kcal
Bílkoviny
64,10 g
Tuky
35,20 g
Vláknina
4,60 g
Sůl
3,50 g
Sacharidy
110,40 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Zázvor, česnek, papričky a cibuli nakrájíme na menší kousky a rozmixujeme na pastu.
02.Maso nakrájené na kostky osolíme, opepříme a opečeme v pánvi se dvěma lžícemi rozehřátého kokosového oleje. Po chvíli k němu přidáme připravenou zázvorovou pastu, další 2 lžíce kokosového oleje a 2-3 minuty restujeme. Přidáme třtinový cukr a necháme zkaramelizovat. Pak do pánve přisypeme skořici, přilijeme sójovou omáčku, vývar a dusíme 1,5-2 hodiny do měkka. Občas promícháme, případně podlijeme vývarem.
03.Mrkev nakrájíme na tenké plátky, okurku na kostičky a obojí dáme do misky. Přidáme ocet, cukr krupici, vodu, najemno nasekaný čerstvý koriandr a sůl. Necháme marinovat, zatímco se nám vaří maso.
04.Jasmínovou rýži uvaříme podle návodu a připravíme česnekové chipsy.
05.Tip: Jak připravit česnekové chipsy se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
06.Maso s omáčkou dáme do větší misky, posypeme česnekovými chipsy a ozdobíme nasekanou lahůdkovou cibulkou a koriandrem.
07.Stejně tak podáváme i rýži. V misce ozdobené česnekovými chipsy, cibulkou a bylinkou.
08.Připojíme i salátek z naložené mrkve a okurky.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT