Hovězí kližka na divoko
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Evropská

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

3 hod.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Už jste někdy vařili guláš? Tahle oblíbená pochoutka vycházející z maďarského perkeltu má v Česku mnoho fanoušků. Jedním z nich je i šéfkuchař Roman Paulus, který tentokrát připravil recept na hovězí kližku na divoko – ve stylu klasického českého guláše. Naučíte se připravovat základ ze špeku, cibule, kapie a česneku, ale i to, jak výsledný guláš dochutit a efektně servírovat. Na závěr nezapomeňte přidat pálivou papriku nebo chilli podle vlastní chuti a pozvěte všechny ke stolu!

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 100 g sedláckého uzeného špeku Pikok pure
  • 2 × lžíce vepřového sádla Pikok
  • 800 g cibule
  • 2 × červené kapie
  • 4 × stroužky česneku
  • 3 × bobkové listy Kania
  • 800 g hovězí kližky Řezníkova čerstvá porce
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • 100 g sekaných rajčat
  • 2 × lžíce sladké papriky Kania
  • 2 × lžíce uzené papriky
  • 1 l silného hovězího vývaru
  • keramický mlýnek s chilli Kania
  • karlovarské knedlíky
  • česnekové chipsy
  • 2 × lahůdkové cibulky

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 507 kJ / 599 kcal

Bílkoviny

51,40 g

Tuky

31,80 g

Vláknina

7,50 g

Sůl

5,10 g

Sacharidy

29,00 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Špek nakrájíme na kostičky a krátce vyškvaříme v rozpáleném hrnci. Přidáme ještě 2 lžíce sádla, nahrubo nakrájenou cibuli a orestujeme lehce dozlatova. Následně přidáme nadrobno nakrájené kapie a česnek, bobkové listy a na kostky nakrájené maso. Osolíme, opepříme a znovu krátce restujeme.

02. Ochutíme sekanými rajčaty, sladkou a uzenou paprikou, krátce restujeme, podlijeme vývarem a za mírného varu dusíme do měkka.

Jak připravit domácí vývar se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu.

03.V případě potřeby dolijeme vývarem. Ke konci dochutíme podle potřeby solí, pepřem a chilli.

04.Servírujeme doprostřed stolu ve velké míse, ozdobené nasekanou lahůdkovou cibulkou, česnekovými chipsy a karlovarským knedlíkem.

Jak připravit česnekové chipsy a karlovarské knedlíky se dozvíte ve videích Kulinářské akademie Lidlu.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo