Kuchyně
Americká
Počet porcí
6 porcí
Doba přípravy
40 min.
Obtížnost
Začátečník
Hamburger můžete připravit z různých surovin, třeba i z kozího sýru stejně jako Marcel Ihnačák v nejnovějším receptu.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
3 424 kJ / 818 kcal
Bílkoviny
25,10 g
Tuky
60,30 g
Vláknina
2,90 g
Sůl
2,90 g
Sacharidy
42,40 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Maso osolíme, opepříme, přidáme pár kapek olivového oleje a nadrobno nasekaný rozmarýn a důkladně promícháme. Z masové směsi vytvarujeme 6 hamburgerů. Rozpálenou grilovací pánev pokapeme trochou olivového oleje a opečeme maso z obou stran dozlatova tak, aby ve středu zůstalo šťavnaté.
02.Majonézu smícháme s nadrobno nasekanými sušenými rajčaty a celými kapary, osolíme, opepříme a důkladně promícháme.
03.Žemle překrojíme a opečeme dozlatova v druhé grilovací pánvi s trochou olivového oleje. Obě části potřeme majonézou. Na spodní část položíme listy insalatiny, lahůdkovou cibulku a pálivou papričku (ze které jsme odstranili semínka) nakrájené na tenké proužky, opečené maso a kousek kozího sýra. Přikryjeme vrchní částí žemle a spojíme párátkem.
04.Tip: Pokud nemáte rádi výraznou chuť kozího sýra, můžete ho nahradit cheddarem nebo ementálem.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT