Hamburger s mletým masem a kozím sýrem

play Přehrát video recept
Hamburger s mletým masem a kozím sýrem
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Americká

počet porcí

Počet porcí

6 porcí

doba přípravy

Doba přípravy

40 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Hamburger můžete připravit z různých surovin, třeba i z kozího sýru stejně jako Marcel Ihnačák v nejnovějším receptu.

Tagy

Světová kuchyně

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 6 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 500 g mletého masa mix Řezníkova čerstvá porce
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • extra panenský olivový olej Primadonna
  • čerstvý rozmarýn
  • 250 g majonézy Mikado
  • 1 × hrst sušených rajčat v oleji Baresa
  • 1 × lžíce kapar
  • 6 × žemlí
  • 70 g insalatiny
  • 1 × svazek lahůdkové cibulky
  • 1 × pálivá paprička
  • 100 g čerstvého krájeného kozího sýra Chene d´Argent

Orientační nutriční hodnoty

Energie

3 424 kJ / 818 kcal

Bílkoviny

25,10 g

Tuky

60,30 g

Vláknina

2,90 g

Sůl

2,90 g

Sacharidy

42,40 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Maso

01.Maso osolíme, opepříme, přidáme pár kapek olivového oleje a nadrobno nasekaný rozmarýn a důkladně promícháme. Z masové směsi vytvarujeme 6 hamburgerů. Rozpálenou grilovací pánev pokapeme trochou olivového oleje a opečeme maso z obou stran dozlatova tak, aby ve středu zůstalo šťavnaté.

Majonéza

02.Majonézu smícháme s nadrobno nasekanými sušenými rajčaty a celými kapary, osolíme, opepříme a důkladně promícháme.

Hamburgery

03.Žemle překrojíme a opečeme dozlatova v druhé grilovací pánvi s trochou olivového oleje. Obě části potřeme majonézou. Na spodní část položíme listy insalatiny, lahůdkovou cibulku a pálivou papričku (ze které jsme odstranili semínka) nakrájené na tenké proužky, opečené maso a kousek kozího sýra. Přikryjeme vrchní částí žemle a spojíme párátkem.

04.Tip: Pokud nemáte rádi výraznou chuť kozího sýra, můžete ho nahradit cheddarem nebo ementálem.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo