Kuchyně
Česká
Počet porcí
6 porcí
Doba přípravy
45 min.
Obtížnost
Začátečník
Tradiční slovenské halušky se zelím a slaninou? Přesně takový recept připravil šéfkuchař Marcel Ihnačák. Naučíte se připravovat haluškové těsto z brambor, vajec a dvou druhů mouky. Po několika minutách vaření bude stačit připravit už jenom restovanou slaninu a samozřejmě zelí dušené s opečenou cibulkou. Za necelou hodinu tak budete mít připravené vydatné jídlo pro celou rodinu.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
2 092 kJ / 500 kcal
Bílkoviny
21,90 g
Tuky
14,60 g
Vláknina
8,90 g
Sůl
4,90 g
Sacharidy
69,60 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.V hrnci s rozpáleným olejem dozlatova orestujeme nadrobno nasekané cibule. Ochutíme kmínem, solí a pepřem.
Místo olivového oleje můžete použít i vepřové sádlo.
02.Zelí nakrájíme na menší části a přendáme do mísy. Ze slaniny odkrojíme kůži a nakrájíme ji na malé kousky. Přendáme do hrnce s rozpáleným olejem a restujeme dozlatova, dokud nebude slanina křupavá. Zelí přidáme k orestované cibuli, podlijeme vodou, osolíme a opepříme. Promícháme, zakryjeme pokličkou a dusíme přibližně půl hodiny.
03.Do mísy najemno nastrouháme brambory, přidáme vejce, obě mouky, trochu soli a těsto promícháme. Do osolené vroucí vody pomocí sítka na halušky protlačíme těsto. Důkladně promícháme, aby se halušky nelepily a vaříme přibližně 2 minuty, dokud nevyplavou na povrch. Uvařené scedíme, propláchneme a přidáme k zelí.
04.Halušky se zelím servírujeme posypané kousky slaniny a nadrobno nakrájenou lahůdkovou cibulkou.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT