Halušky se zelím a křupavou slaninou

play Přehrát video recept
Halušky se zelím a křupavou slaninou
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Česká

počet porcí

Počet porcí

6 porcí

doba přípravy

Doba přípravy

45 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Tradiční slovenské halušky se zelím a slaninou? Přesně takový recept připravil šéfkuchař Marcel Ihnačák. Naučíte se připravovat haluškové těsto z brambor, vajec a dvou druhů mouky. Po několika minutách vaření bude stačit připravit už jenom restovanou slaninu a samozřejmě zelí dušené s opečenou cibulkou. Za necelou hodinu tak budete mít připravené vydatné jídlo pro celou rodinu.

Tagy

Skromně a skvěle

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 6 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • extra panenský olivový olej Primadonna
  • 2 × cibule
  • 1 × lžíce celého kmínu Kania
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • 1 kg kysaného zelí Chef Select
  • 200 g slaniny Pikok
  • 200 g brambor
  • 2 × vejce „M“
  • 200 g hladké mouky Belbake
  • 200 g polohrubé mouky Belbake
  • 1 × svazek lahůdkové cibulky

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 092 kJ / 500 kcal

Bílkoviny

21,90 g

Tuky

14,60 g

Vláknina

8,90 g

Sůl

4,90 g

Sacharidy

69,60 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.V hrnci s rozpáleným olejem dozlatova orestujeme nadrobno nasekané cibule. Ochutíme kmínem, solí a pepřem. 

Místo olivového oleje můžete použít i vepřové sádlo.

02.Zelí nakrájíme na menší části a přendáme do mísy. Ze slaniny odkrojíme kůži a nakrájíme ji na malé kousky. Přendáme do hrnce s rozpáleným olejem a restujeme dozlatova, dokud nebude slanina křupavá. Zelí přidáme k orestované cibuli, podlijeme vodou, osolíme a opepříme. Promícháme, zakryjeme pokličkou a dusíme přibližně půl hodiny.

03.Do mísy najemno nastrouháme brambory, přidáme vejce, obě mouky, trochu soli a těsto promícháme. Do osolené vroucí vody pomocí sítka na halušky protlačíme těsto. Důkladně promícháme, aby se halušky nelepily a vaříme přibližně 2 minuty, dokud nevyplavou na povrch. Uvařené scedíme, propláchneme a přidáme k zelí.

04.Halušky se zelím servírujeme posypané kousky slaniny a nadrobno nakrájenou lahůdkovou cibulkou. 

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo