Guláš na španělský způsob s uzenou paprikou

play Přehrát video recept
Guláš na španělský způsob s uzenou paprikou
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Španělská

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

2 hod.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Guláš si patrně spojujete hlavně s maďarskou kuchyní. Protože ale není na škodu tradiční recepty občas trochu ozvláštnit, připravil šéfkuchař Roman Paulus návod na vepřový guláš na španělský způsob s uzenou paprikou. Naučíte se, jak správně připravit základ i jak zatáhnout vepřové maso, aby si zachovalo maximum své šťavnatosti. Španělský nádech dodá guláši hlavně již zmiňovaná uzená paprika a ideálně pak tradiční španělský salám chorizo. Netradičními gulášovými surovinami budou i bazalka, cizrna a červené fazole. Na guláši si pochutnáte s dušenou rýží anebo nejlépe s domácím kváskovým chlebem.

Tagy

Světová kuchyně

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • extra panenský olivový olej Sol&Mar
  • 2 × vetší cibule
  • 4 × stroužky česneku
  • 600 g vepřových kostek na guláš Řezníkova čerstvá porce
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • 1 × lžíce sekaného čerstvého tymiánu
  • 3 × lžíce sekaných rajčat Freshona
  • 4 × lžíce uzené papriky
  • 500 ml vepřového vývaru
  • 300 g uherské klobásy pikant Pikok
  • 100 g vařené cizrny Sol&Mar
  • 100 g vařených červených fazolí Kidney Frehshona
  • 200 g červené papriky
  • 1 × hrst čerstvé bazalky
  • 150 g předvařené rýže Golden Sun

Orientační nutriční hodnoty

Energie

4 184 kJ / 1 000 kcal

Bílkoviny

60,20 g

Tuky

57,90 g

Vláknina

9,60 g

Sůl

5,20 g

Sacharidy

60,00 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.V hrnci s rozpáleným olivovým olejem zarestujeme nadrobno nakrájenou cibuli a plátky česneku lehce dozlatova. Přidáme maso, osolíme, opepříme, přisypeme nasekaný tymián a necháme zatáhnout ze všech stran.

02.Následně přidáme sekaná rajčata, uzenou papriku, krátce orestujeme, zalijeme vývarem a doplníme nakrájenou klobásou. Dusíme pod pokličkou za občasného míchání do měkka.

03.Rýži uvaříme podle návodu.

04.K měkkému provařenému masu přidáme scezenou cizrnu a fazole, nakrájenou papriku, čerstvou bazalku, krátce provaříme a v případě potřeby dosolíme.

05.Servírujeme v hlubokém talíři spolu s čerstvě uvařenou rýží.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo