Kuchyně
Španělská
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
2 hod.
Obtížnost
Začátečník
Guláš si patrně spojujete hlavně s maďarskou kuchyní. Protože ale není na škodu tradiční recepty občas trochu ozvláštnit, připravil šéfkuchař Roman Paulus návod na vepřový guláš na španělský způsob s uzenou paprikou. Naučíte se, jak správně připravit základ i jak zatáhnout vepřové maso, aby si zachovalo maximum své šťavnatosti. Španělský nádech dodá guláši hlavně již zmiňovaná uzená paprika a ideálně pak tradiční španělský salám chorizo. Netradičními gulášovými surovinami budou i bazalka, cizrna a červené fazole. Na guláši si pochutnáte s dušenou rýží anebo nejlépe s domácím kváskovým chlebem.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
4 184 kJ / 1 000 kcal
Bílkoviny
60,20 g
Tuky
57,90 g
Vláknina
9,60 g
Sůl
5,20 g
Sacharidy
60,00 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.V hrnci s rozpáleným olivovým olejem zarestujeme nadrobno nakrájenou cibuli a plátky česneku lehce dozlatova. Přidáme maso, osolíme, opepříme, přisypeme nasekaný tymián a necháme zatáhnout ze všech stran.
02.Následně přidáme sekaná rajčata, uzenou papriku, krátce orestujeme, zalijeme vývarem a doplníme nakrájenou klobásou. Dusíme pod pokličkou za občasného míchání do měkka.
03.Rýži uvaříme podle návodu.
04.K měkkému provařenému masu přidáme scezenou cizrnu a fazole, nakrájenou papriku, čerstvou bazalku, krátce provaříme a v případě potřeby dosolíme.
05.Servírujeme v hlubokém talíři spolu s čerstvě uvařenou rýží.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT