Grilovaný tuňák se salátem panzanella

play Přehrát video recept
Grilovaný tuňák se salátem panzanella
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Italská

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

30 min.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Vyzkoušejte jednoduchý recept na grilovanou rybu: steak z tuňáka se salátem panzanella je vynikající nápad na lehký oběd. Vařte s Romanem Paulusem na kuchynelidlu.cz.

Tagy

Lehké jídlo

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Salát panzanella

  • extra panenský olivový olej Primadonna
  • 200 g staršího bílého pečiva
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • 2 × stroužky česneku
  • 1 × žlutá paprika
  • 1 × okurky
  • 1 × červená cibule
  • 10 ks cherry rajčat
  • 1 × hrst čerstvé bazalky + na ozdobu
  • ocet
  • olivový olej a ocet v poměru 2:1 na zálivku

Tuňák

  • 800 g steaků tuňáka

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 428 kJ / 582 kcal

Bílkoviny

52,50 g

Tuky

25,50 g

Vláknina

3,30 g

Sůl

1,50 g

Sacharidy

35,90 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Salát panzanella

01.V rozehřáté pánvi s trochou olivového oleje opečeme dokřupava pečivo nakrájené na kostky a přidáme nadrobno nakrájený česnek. Žlutou papriku a okurku nakrájíme na kostky, cibuli na větší kousky, cherry rajčata na čtvrtiny, přidáme k opečenému pečivu s česnekem, smícháme, přidáme nakrájenou bazalku, ochutíme octem a olivovým olejem a zamícháme.

Tuňák

02.Tuňáka osolíme, opepříme, pokapeme olivovým olejem a opečeme v grilovací pánvi z obou stran tak, aby tuňák zůstal uprostřed nepropečený. Před servírováním necháme chvíli odpočinout pod alobalem.

Servírování

03.Tuňáka nakrájíme na širší plátky, osolíme, zakápneme olivovým olejem a podáváme se salátem panzanella ozdobené snítkou bazalky.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo