Grilovaný steak ze svíčkové s pečenými bramborami a restovanou zeleninou

play Přehrát video recept
Grilovaný steak ze svíčkové s pečenými bramborami a restovanou zeleninou
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
počet porcí

Počet porcí

2 porce

doba přípravy

Doba přípravy

45 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Grilovaný steak ze svíčkové, podávaný s pečenými brambory a restovanou zeleninou – ochutnejte tento nejnovější recept Marcela Ihnačáka.

Tagy

Nedělní oběd

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 2 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Pečené brambory

  • 200 g brambor
  • extra panenský olivový olej Primadonna
  • sůl s jódem Castello
  • mleté černý pepř Mikado
  • čerstvý rozmarýn
  • 4 × stroužky česneku

Grilovaný steak

  • 2 × steaky z hovězí svíčkové
  • 25 g másla Pilos

Restovaná zelenina

  • 2 × stroužky česneku
  • 1 × pálivá paprička
  • 100 g cherry rajčat (mix žlutých a červených)
  • čerstvý tymián
  • 2 × hrst listového špenátu
  • 25 g másla Pilos

Na ozdobu

  • crema di Balsamico Deluxe

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 699 kJ / 645 kcal

Bílkoviny

47,80 g

Tuky

37,70 g

Vláknina

4,30 g

Sůl

2,20 g

Sacharidy

31,10 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Pečené brambory:

01.Brambory nakrájíme na tenké plátky, vložíme do zapékací mísy nebo na plech, pokapeme olivovým olejem, osolíme, opepříme a přidáme rozmarýn a 4 rozmáčklé stroužky česneku i se slupkou. Promícháme a pečeme v troubě předehřáté na 220 °C asi 30 minut dozlatova, v polovině pečení brambory promícháme.

Grilovaný steak:

02.Steaky osolíme, opepříme, pokapeme olivovým olejem a opečeme v rozehřáté grilovací pánvi z obou stran. Před dokončením položíme na steaky plátky másla, stáhneme z ohně, přikryjeme alobalem a necháme chvíli odpočinout.

Restovaná zelenina:

03.Česnek a pálivou papričku nakrájíme na tenké plátky a orestujeme v rozehřáté pánvi s trochou oleje. Po chvíli přidáme na poloviny nakrájená cherry rajčata, osolíme, opepříme a dochutíme tymiánem. Těsně před dokončením přidáme listy špenátu a máslo, promícháme a stáhneme z ohně.

Servírování:

04.Na talíř naservírujeme porci pečených brambor a rajčat se špenátem, steak, přelijeme výpekem a zakápneme balsamicom.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo