Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
45 min.
Obtížnost
Pokročilý
Hledáte recept na dokonalý steak? Navštivte Kuchyni Lidlu a vyzkoušejte recept Marcela Ihnačáka na grilovaný steak s houbovým ragú a bramborami!
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
3 283 kJ / 785 kcal
Bílkoviny
57,30 g
Tuky
38,50 g
Vláknina
7,10 g
Sůl
1,40 g
Sacharidy
47,60 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Cibuli a 4 stroužky česneku očistíme, nasekáme nadrobno a orestujeme dozlatova na pánvi s trochou olivového oleje. Přidáme hlívu a žampiony nakrájené na stejně velké kousky. Osolíme, opepříme a orestujeme dozlatova. Houby podlijeme suchým bílým vínem. Když se alkohol odpaří, přilijeme vývar a povaříme při nižší teplotě asi 5 minut. Do houbového ragú přidáme kousky másla, nastrouhaný sýr Grana Padano a šťávu z citronu. Chvíli povaříme tak, aby ragú zhoustlo. Nakonec přidáme trochu nasekané petrželky.
02.Omyté a osušené maso odblaníme a nakrájíme na 4 stejně velké kusy. Každý kus masa svážeme po obvodu provázkem a opepříme z obou stran. Steaky ze všech stran zprudka opečeme na rozpálené grilovací pánvi dohněda (dohromady asi 10 minut). Na závěr maso z obou stran posolíme, pánev stáhneme z plotýnky a přikryjeme alobalem. Takto necháme steaky odpočívat asi 5 minut.
03.Brambory i se slupkou důkladně umyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Nakrájené plátky opékáme na rozpálené pánvi s olivovým olejem. Brambory osolíme, opepříme, přidáme 2 stroužky česneku, 1 větvičku rozmarýnu a opékáme dokřupava.
04.Opečené brambory rozložíme do tvaru kruhu na talíř a doprostřed dáme houbové ragú. Ze steaku sundáme provázek a maso položíme na připravený talíř.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT