Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
1 hod. 10 min.
Obtížnost
Pokročilý
Přemýšlíte, jak si připravit opravdu dokonalý steak? Navštivte Kuchyni Lidlu a vyzkoušejte recept Romana Pauluse na steak s bylinkami a bramborami!
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
4 353 kJ / 1 040 kcal
Bílkoviny
59,30 g
Tuky
67,20 g
Vláknina
4,20 g
Sůl
2,80 g
Sacharidy
41,60 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Ve vyšším hrnci na troše olivového oleje a asi 1 lžíci másla orestujeme najemno nakrájenou cibuli, žampiony na kostičky a papriku na kostičky. Přidáme černý pepř naložený v brandy. Podlijeme vývarem, po 15 minutách vaření přilijeme ještě smetanu, povaříme, rozmixujeme a propasírujeme. Před podáváním nalijeme do omáčky trochu brandy, osolíme a opepříme.
02.V míse smícháme mouku se škrobem a kypřicím práškem. Přidáme vejce, vodu a metličkou šleháme. Zeleninu očistíme, nakrájíme na malé kousky a obalíme v připraveném těstíčku. Kousky zeleniny smažíme v hrnci v rozpáleném oleji (nesmažíme zprudka).
03.Tip: Místo vody lze do těstíčka použít i bílé víno.
04.Steaky těsně před grilováním osolíme, opepříme, pokapeme trochou olivového oleje a grilujeme v grilovací pánvi z obou stran.
05.V druhé pánvi připravíme bylinkovou lázeň. Rozpustíme asi 2 lžíce másla, přidáme lístky čerstvého tymiánu, rozmarýnu a rozmáčknutý kousek česneku. Orestované steaky přendáme do bylinkové lázně, odstavíme z ohně, přikryjeme alobalem a necháme dojít.
06.Grilovaný steak se zeleninou v těstíčku servírujeme na prkénku ozdobený větvičkou čerstvého rozmarýnu. Omáčku podáváme zvlášť v menší misce.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT