Kuchyně
Česká, Indická
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
45 min.
Obtížnost
Pokročilý
Zbožňujete voňavé šťavnaté steaky? Pokud ano, určitě se podívejte na nový recept šéfkuchaře Romana Pauluse, který vám připraví specialitu z nízkého roštěnce.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
3 393 kJ / 811 kcal
Bílkoviny
57,50 g
Tuky
55,20 g
Vláknina
5,50 g
Sůl
1,60 g
Sacharidy
24,30 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Připravíme bylinkové máslo důkladným promícháním změklého másla, nasekané listové petržele, lžičky dijonské hořčice a pár kapek citronové šťávy. Vytvarujeme váleček, který zabalíme do potravinové fólie a necháme v lednici ideálně přes noc ztuhnout.
02.Brambory uvaříme ve slupce a necháme vychladnout.
Podrobné video, jak připravit bylinkové máslo najdete v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
03.Na rozpálené grilovací pánvi grilujeme půlky vařených brambor a hotové zakápneme olivovým olejem, osolíme, opepříme a dáme stranou.
04.Steaky omyjeme, osušíme a tuk na okraji masa několikrát nařízneme. Maso opepříme, osolíme a opékáme na grilovací pánvi nebo grilu. Pro malé až střední propečení masa grilujeme asi 2-3 minuty z každé strany. Grilované steaky přendáme na talíř a na střed každého dáme půl lžíce bylinkového másla. Celý talíř přikryjeme alobalem a steaky necháme chvíli odpočinout.
05.Bylinkovou omáčku připravíme důkladným rozmixováním červené cibule nakrájené na kousky, nahrubo pokrájené čerstvé listové petržele, 2 lžičkami hořčice, 100 ml olivového oleje, citronové šťávy, soli a pepře.
06.Rozehřejeme wok pánev a zprudka opečeme syrovou brokolici, kterou jsme dopředu nakrájeli na podlouhlé růžičky a zakápli olivovým olejem. Nemusíme se bát, pokud se brokolice lehce opeče do tmava. Hotovou osolíme a opepříme.
07.Na talíř nachystáme odpočinutý steak, vedle grilované brambory s brokolicí. Podáváme s bylinkovou omáčkou v mističce zvlášť.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT