Kuchyně
Americká
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
1 hod.
Obtížnost
Pokročilý
Vyzkoušejte recept Romana Pauluse na grilovaný rib eye steak se zkaramelizovanou cibulkou a česnekovými brambory. Vařte s naším šéfkuchařem na kuchynelidlu.cz.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
4 105 kJ / 981 kcal
Bílkoviny
55,80 g
Tuky
61,70 g
Vláknina
6,30 g
Sůl
0,90 g
Sacharidy
42,40 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.V rozehřáté pánvi s rozpuštěným máslem orestujeme cibuli nakrájenou na nudličky, osolíme, opepříme, posypeme cukrem a necháme zkaramelizovat. Podlijeme vínem a necháme svařit na potřebnou konzistenci.
02.Rib eye steaky opepříme, osolíme a grilujeme v grilovací pánvi bez tuku z každé strany 2-3 minuty podle výšky steaku. Přendáme na talíř nebo do zapékací mísy, na každý steak položíme kousek másla, překryjeme kousek alobalu a necháme odležet.
03.Brambory uvaříme, scedíme a rozšťoucháme, přilijeme smetanu, přidáme konfitovaný česnek, rozmačkáme a vmícháme nakrájenou lahůdkovou cibulku.
04.Tip: Jak připravit konfitovaný česnek, se dozvíte v Kulinářské akademii Lidlu.
05.V rozehřátém rendlíku s rozpuštěným máslem orestujeme vařené fazolky s hráškem, osolíme a opepříme.
06.Rib eye steak podáváme s česnekovými šťouchanými bramborami a orestovanými fazolkami s hráškem a ozdobíme zkaramelizovanou cibulí.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT