Grilovaný rib eye steak se zkaramelizovanou cibulí

play Přehrát video recept
Grilovaný rib eye steak se zkaramelizovanou cibulí
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Americká

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Vyzkoušejte recept Romana Pauluse na grilovaný rib eye steak se zkaramelizovanou cibulkou a česnekovými brambory. Vařte s naším šéfkuchařem na kuchynelidlu.cz.

Tagy

Na víně

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Zkaramelizovaná cibule

  • 25 g másla Pilos
  • 250 g červené cibule
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • 25 g cukru krystal Castello
  • 200 ml červeného vína Merlot

Steak

  • 4 × rib eye steaky Řezníkova čerstvá porce
  • 4 × lžička másla Pilos

Česnekové šťouchané brambory

  • 400 g brambor
  • 50 ml čerstvé smetany ke šlehání (33 % tuku) Pilos
  • 10 × stroužků konfitovaného česneku
  • 2 × lahůdkové cibulky

Zelené fazolky

  • 1 × lžíce másla Pilos
  • 200 g mražených zelených fazolových lusků Freshona
  • 100 g mraženého zeleného hrášku Chira

Orientační nutriční hodnoty

Energie

4 105 kJ / 981 kcal

Bílkoviny

55,80 g

Tuky

61,70 g

Vláknina

6,30 g

Sůl

0,90 g

Sacharidy

42,40 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Zkaramelizovaná cibule:

01.V rozehřáté pánvi s rozpuštěným máslem orestujeme cibuli nakrájenou na nudličky, osolíme, opepříme, posypeme cukrem a necháme zkaramelizovat. Podlijeme vínem a necháme svařit na potřebnou konzistenci.

Steak:

02.Rib eye steaky opepříme, osolíme a grilujeme v grilovací pánvi bez tuku z každé strany 2-3 minuty podle výšky steaku. Přendáme na talíř nebo do zapékací mísy, na každý steak položíme kousek másla, překryjeme kousek alobalu a necháme odležet.

Česnekové šťouchané brambory:

03.Brambory uvaříme, scedíme a rozšťoucháme, přilijeme smetanu, přidáme konfitovaný česnek, rozmačkáme a vmícháme nakrájenou lahůdkovou cibulku.

04.Tip: Jak připravit konfitovaný česnek, se dozvíte v Kulinářské akademii Lidlu.

Zelené fazolky:

05.V rozehřátém rendlíku s rozpuštěným máslem orestujeme vařené fazolky s hráškem, osolíme a opepříme.

Servírování:

06.Rib eye steak podáváme s česnekovými šťouchanými bramborami a orestovanými fazolkami s hráškem a ozdobíme zkaramelizovanou cibulí.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo