Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
1 hod.
Obtížnost
Pokročilý
Vyzkoušejte recept Marcela Ihnačáka na grilovaný rib eye steak s kozím sýrem a vlašskými ořechy. Naleznete ho na našich stránkách kuchynelidlu.cz!
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
5 945 kJ / 1 421 kcal
Bílkoviny
68,60 g
Tuky
101,90 g
Vláknina
7,70 g
Sůl
2,50 g
Sacharidy
57,10 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Omyté a oloupané brambory, pórek a česnek nakrájíme na tenké plátky, přendáme do misky, osolíme a opepříme. Přidáme najemno nastrouhaný sýr grana padano a přilijeme smetanu.
02.Důkladně promícháme a přendáme do zapékací mísy. Brambory uhladíme a jemně přitlačíme, aby byly v zapékací míse rovnoměrně rozložené. Pečeme v troubě předehřáté na 220 °C asi 40 minut.
03.Omyté a osušené steaky osolíme, opepříme, pokapeme olivovým olejem a grilujeme v rozpálené grilovací pánvi z obou stran. Poté každý steak potřeme lžící kozího sýra a posypeme rozdrcenými vlašskými ořechy. Steaky vložíme asi na 1 minutu zapéct do trouby pod gril na 250 °C. Před servírováním pokapeme citronovou šťávou.
04.Ledový salát natrháme do misky na menší kousky, přidáme pár lístků rukoly a polníčku. Ochutíme citronovou šťávou, olivovým olejem, solí a pepřem a zlehka promícháme.
05.Na mělký talíř naservírujeme porci francouzských brambor, vedle šťavnatý rib eye steak s kozím sýrem a hrst lehkého listového salátu.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT