Grilovaný rib eye steak s kozím sýrem a ořechy

play Přehrát video recept
Grilovaný rib eye steak s kozím sýrem a ořechy
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Vyzkoušejte recept Marcela Ihnačáka na grilovaný rib eye steak s kozím sýrem a vlašskými ořechy. Naleznete ho na našich stránkách kuchynelidlu.cz!

Tagy

Světová kuchyně

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 4 × irské rib eye steaky Deluxe
  • 1 kg brambor
  • 1 × pórek
  • 3 × stroužky česneku
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • 50 g sýra grana padano Lovilio
  • 350 ml smetany ke šlehání Pilos (33 % tuku)
  • olivový olej Primadonna
  • 100 g kozího sýra Chene Argent
  • 1 × hrst vlašských ořechů Alesto
  • 1 × citrón
  • 1 × hrst ledového salátu
  • 1 × hrst rukoly
  • 1 × hrst polníčku

Orientační nutriční hodnoty

Energie

5 945 kJ / 1 421 kcal

Bílkoviny

68,60 g

Tuky

101,90 g

Vláknina

7,70 g

Sůl

2,50 g

Sacharidy

57,10 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Francouzské brambory

01.Omyté a oloupané brambory, pórek a česnek nakrájíme na tenké plátky, přendáme do misky, osolíme a opepříme. Přidáme najemno nastrouhaný sýr grana padano a přilijeme smetanu.

02.Důkladně promícháme a přendáme do zapékací mísy. Brambory uhladíme a jemně přitlačíme, aby byly v zapékací míse rovnoměrně rozložené. Pečeme v troubě předehřáté na 220 °C asi 40 minut.

Grilovaný steak s kozím sýrem

03.Omyté a osušené steaky osolíme, opepříme, pokapeme olivovým olejem a grilujeme v rozpálené grilovací pánvi z obou stran. Poté každý steak potřeme lžící kozího sýra a posypeme rozdrcenými vlašskými ořechy. Steaky vložíme asi na 1 minutu zapéct do trouby pod gril na 250 °C. Před servírováním pokapeme citronovou šťávou.

Salát

04.Ledový salát natrháme do misky na menší kousky, přidáme pár lístků rukoly a polníčku. Ochutíme citronovou šťávou, olivovým olejem, solí a pepřem a zlehka promícháme.

Servírování

05.Na mělký talíř naservírujeme porci francouzských brambor, vedle šťavnatý rib eye steak s kozím sýrem a hrst lehkého listového salátu.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo