Grilovaný pstruh s jogurtovým salátem

play Přehrát video recept
Grilovaný pstruh s jogurtovým salátem
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

40 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Máte chuť na výjimečný oběd? Vyzkoušejte recept Marcela Ihnačáka na grilovaného pstruha s jogurtovým salátem. 

Tagy

Grilování

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Grilovaný pstruh

  • 4 × filety pstruha duhového
  • čerstvý rozmarýn
  • 1 × citron
  • bio extra panenský olivový olej Primadonna
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania

Jogurtový salát

  • 2 × salátové okurky
  • 4 × řapíky celeru
  • 2 × svazky ředkviček
  • 2 × červené cibule
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • 400 g smetanového jogurtu Pilos (10 %)
  • čerstvá máta
  • 2 × citrony (šťáva)

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 269 kJ / 542 kcal

Bílkoviny

43,40 g

Tuky

31,60 g

Vláknina

5,00 g

Sůl

1,90 g

Sacharidy

25,50 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Grilovaný pstruh:

01.Pstruhy umyjeme a osušíme. Do každého vložíme větvičku rozmarýnu a měsíček citronu. Ryby z obou stran důkladně pokapeme olivovým olejem, osolíme a opepříme. Grilujeme na rozehřátém grilu z obou stran. Během grilování můžeme podle potřeby zakápnout olivovým olejem.

Jogurtový salát:

02.Očistěnou okurku podélně rozkrojíme na půl a pomocí lžičky odstraníme semínka. Potom v misce promícháme okurku, očistěný celer a ředkvičky nakrájené na plátky a cibuli nadrobno. Ochutíme solí a pepřem, přidáme vychlazený jogurt, nadrobno nasekané lístky máty a šťávu z 1 citronu.

Servírování:

03.Grilovaného pstruha zakápneme citronovou šťávou a podáváme s jogurtovým salátem. Jídlo dozdobíme lístky čerstvé máty.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo