Počet porcí
2 porce
Doba přípravy
30 min.
Obtížnost
Začátečník
Pstruh je jedna z nejlepších ryb, které můžete položit na gril. V této úpravě podle receptu šéfkuchaře Marcela Ihnačáka
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
2 660 kJ / 636 kcal
Bílkoviny
64,20 g
Tuky
33,20 g
Vláknina
6,10 g
Sůl
2,00 g
Sacharidy
22,30 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Očištěný fenykl (nať odložíme na později), šalotku, stroužky česneku a rajčata nakrájíme na tenké plátky. Osolíme, opepříme a posypeme tymiánem.
02.Z umytých a osušených ryb vybereme kostry tak, že je po celé délce nejprve podebereme nožem až ke hřbetní kosti a potom celé kostry vyndáme. Ryby ještě očistíme od malých kůstek. Potom je zevnitř osolíme, opepříme, naplníme připravenou zeleninou, uzavřeme a stáhneme kuchyňským provázkem. Rošt grilu potřeme olejem a grilujeme z obou stran dozlatova. Ryby během grilování můžeme pokapat olejem a těsně před dokončením i citronovou šťávou.
03.V menší misce promícháme najemno nasekané bylinky, stroužek česneku a půlku šalotky. Pokapeme citronovou šťávou, olejem a dochutíme solí a pepřem.
04.Grilované pstruhy přelijeme bylinkovým pestem a dozdobíme fenyklovou natí.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT