Grilovaný pstruh plněný zeleninou
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
počet porcí

Počet porcí

2 porce

doba přípravy

Doba přípravy

30 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Pstruh je jedna z nejlepších ryb, které můžete položit na gril. V této úpravě podle receptu šéfkuchaře Marcela Ihnačáka

Tagy

Grilování

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 2 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Plnění pstruzi

  • 2 × celí pstruzi
  • 1 × fenykl
  • 1 × šalotka
  • 2 × stroužky česneku
  • 4 × menší rajčata
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • čerstvý tymián
  • bio extra panenský olivový olej Primadonna
  • 1 × citron (šťáva)

Bylinkové pesto

  • čerstvé bylinky (bazalka, listová petržel, máta)
  • 1 × stroužek česneku
  • ½ šalotky
  • ½ citronu (šťáva)

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 660 kJ / 636 kcal

Bílkoviny

64,20 g

Tuky

33,20 g

Vláknina

6,10 g

Sůl

2,00 g

Sacharidy

22,30 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Plnění pstruzi:

01.Očištěný fenykl (nať odložíme na později), šalotku, stroužky česneku a rajčata nakrájíme na tenké plátky. Osolíme, opepříme a posypeme tymiánem.

02.Z umytých a osušených ryb vybereme kostry tak, že je po celé délce nejprve podebereme nožem až ke hřbetní kosti a potom celé kostry vyndáme. Ryby ještě očistíme od malých kůstek. Potom je zevnitř osolíme, opepříme, naplníme připravenou zeleninou, uzavřeme a stáhneme kuchyňským provázkem. Rošt grilu potřeme olejem a grilujeme z obou stran dozlatova. Ryby během grilování můžeme pokapat olejem a těsně před dokončením i citronovou šťávou.  

Bylinkové pesto:

03.V menší misce promícháme najemno nasekané bylinky, stroužek česneku a půlku šalotky. Pokapeme citronovou šťávou, olejem a dochutíme solí a pepřem. 

Servírování:

04.Grilované pstruhy přelijeme bylinkovým pestem a dozdobíme fenyklovou natí.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo