Kuchyně
Evropská
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
1 hod. 30 min.
Obtížnost
Pokročilý
Připravte si grilovaného pražmana zlatého se salátem z grilovaného lilku podle receptu Romana Pauluse, který najdete na kuchynelidlu.cz.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
2 152 kJ / 514 kcal
Bílkoviny
45,00 g
Tuky
26,80 g
Vláknina
10,60 g
Sůl
2,50 g
Sacharidy
30,80 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Celé omyté lilky položíme na rozpálený gril a grilujeme 20 až 25 minut. Několikrát otočíme. Poté necháme lehce zchladnout, oloupeme a nakrájíme na větší kousky. Stroužek česneku, lahůdkovou cibulku a lístky čerstvé bazalky nasekáme najemno, cherry rajčata na menší kousky. Všechny přísady důkladně promícháme v misce. Ještě teplé dochutíme šťávou z poloviny citronu, pokapeme olivovým olejem, opepříme a osolíme. Salát opět důkladně promícháme.
02.Vykuchané ryby bez žáber zbavíme ploutví, omyjeme a osušíme. Šupiny neodstraňujeme, jinak by se ryba přilepila k alobalu. Každou rybu naplníme 2 přepůlenými plátky citronu, větvičkami čerstvého tymiánu a rozmáčknutým stroužkem česneku.
03.Připravíme 4 kusy alobalu, které pokapeme olivovým olejem, posypeme mořskou solí a pepřem. Na ně položíme připravené ryby, které také pokapeme olivovým olejem a okořeníme. Ryby důkladně zabalíme do alobalu.
04.Balíčky položíme na gril a necháme grilovat podle rozpálení grilu 20 až 30 minut mimo žhavou zónu. Gril by měl být během pečení přiklopený.
05.Brambory omyjeme a uvaříme ve slupce v mírně osolené vodě do poloměkka. Scezené a vychladlé brambory nakrájíme na silnější plátky. Osolíme, opepříme a pokapeme olivovým olejem. Grilujeme pár minut, než se brambory zbarví dozlatova.
06.Ryby vybalíme z alobalu a přendáme na talíř. Opatrně stáhneme vrchní kůži (kůži nařízneme u ocasu a stáhneme směrem k hlavě), osolíme a opepříme. Přidáme plátky brambor, hotový pokrm pokapeme olivovým olejem a ozdobíme čerstvou bazalkou. Lilkový salát podáváme zvlášť v menší misce.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT