Grilovaný pražman zlatý se salátem z grilovaného lilku

play Přehrát video recept
Grilovaný pražman zlatý se salátem z grilovaného lilku
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Evropská

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod. 30 min.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Připravte si grilovaného pražmana zlatého se salátem z grilovaného lilku podle receptu Romana Pauluse, který najdete na kuchynelidlu.cz.

Tagy

Grilování

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 4 × pražmany zlaté
  • 2 × velké lilky (cca 1 kg)
  • 5 × stroužků česneku
  • 4 × lahůdkové cibulky
  • 8 × lístků čerstvé bazalky
  • 100 g cherry rajčat
  • 1,5 × citronu
  • olivový olej Promienna
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • 30 g čerstvého tymiánu
  • 200 g brambor

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 152 kJ / 514 kcal

Bílkoviny

45,00 g

Tuky

26,80 g

Vláknina

10,60 g

Sůl

2,50 g

Sacharidy

30,80 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Salát z grilovaného lilku

01.Celé omyté lilky položíme na rozpálený gril a grilujeme 20 až 25 minut. Několikrát otočíme. Poté necháme lehce zchladnout, oloupeme a nakrájíme na větší kousky. Stroužek česneku, lahůdkovou cibulku a lístky čerstvé bazalky nasekáme najemno, cherry rajčata na menší kousky. Všechny přísady důkladně promícháme v misce. Ještě teplé dochutíme šťávou z poloviny citronu, pokapeme olivovým olejem, opepříme a osolíme. Salát opět důkladně promícháme.

Grilovaný pražman

02.Vykuchané ryby bez žáber zbavíme ploutví, omyjeme a osušíme. Šupiny neodstraňujeme, jinak by se ryba přilepila k alobalu. Každou rybu naplníme 2 přepůlenými plátky citronu, větvičkami čerstvého tymiánu a rozmáčknutým stroužkem česneku.

03.Připravíme 4 kusy alobalu, které pokapeme olivovým olejem, posypeme mořskou solí a pepřem. Na ně položíme připravené ryby, které také pokapeme olivovým olejem a okořeníme. Ryby důkladně zabalíme do alobalu.

04.Balíčky položíme na gril a necháme grilovat podle rozpálení grilu 20 až 30 minut mimo žhavou zónu. Gril by měl být během pečení přiklopený.

Grilované plátky brambor

05.Brambory omyjeme a uvaříme ve slupce v mírně osolené vodě do poloměkka. Scezené a vychladlé brambory nakrájíme na silnější plátky. Osolíme, opepříme a pokapeme olivovým olejem. Grilujeme pár minut, než se brambory zbarví dozlatova.

Servírování

06.Ryby vybalíme z alobalu a přendáme na talíř. Opatrně stáhneme vrchní kůži (kůži nařízneme u ocasu a stáhneme směrem k hlavě), osolíme a opepříme. Přidáme plátky brambor, hotový pokrm pokapeme olivovým olejem a ozdobíme čerstvou bazalkou. Lilkový salát podáváme zvlášť v menší misce.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo