Obtížnost
Začátečník
Chřestová sezóna se s tou grilovací překrývá jen velice krátce, a tak je potřeba toho řádně využít! Šéfkuchař Roman Paulus připravil recept na grilovaný zelený chřest s asijskými tóny. S tímto receptem se před všemi blýsknete a navíc využijete i řadu netradičních surovin, jako jsou řasa nori, arašídový olej nebo rýžový ocet. K tomu se také naučíte připravovat volská oka z křepelčích vajec, která chřest výborně doplňují. Asijský nádech tohoto receptu dotvoří i výhonky (nebo klíčky), třeba z hrášku nebo řeřichy.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
3 646 kJ / 871 kcal
Bílkoviny
32,40 g
Tuky
56,00 g
Vláknina
21,40 g
Sůl
9,90 g
Sacharidy
74,90 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Zelený chřest očistíme a na sucho opečeme na grilu nebo v grilovací pánvi.
02.Česnek, šalotku a lehce pálivou papričku bez semínek nasekáme najemno a smícháme v míse. Přidáme třtinový cukr, sójovou omáčku, rybí omáčku, arašídový olej, sezamový olej, rýžový ocet a důkladně promícháme.
03.V pánvi nasucho opražíme černý i bílý sezam. Oba dáme do mixéru, přidáme drcený zelený pepř, nalámané listy Nori řasy a rozmixujeme najemno.
04.Z křepelčích vajíček v rozpálené pánvi s olivovým olejem usmažíme volská očička.
05.Na talíř nandáme grilovaný chřest, polijeme ho zálivkou, posypeme sezamovým posypem a ozdobíme volskými očičky, zelenými výhonky a lehce osolíme.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT