Kuchyně
Řecká
Počet porcí
6 porcí
Doba přípravy
1 hod. 30 min.
Obtížnost
Začátečník
Grilovaná žebra jsou jedním z nejlepších jídel, která si můžete na rozpáleném roštu připravit! Šéfkuchař Marcel Ihnačák připravil letní recept na křupavá žebra naložená ve svěží marinádě s česnekem a citronovou kůrou.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
3 301 kJ / 789 kcal
Bílkoviny
41,60 g
Tuky
48,00 g
Vláknina
5,50 g
Sůl
3,20 g
Sacharidy
43,40 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Na grilování si nejdříve připravíme žebírka, které asi hodinu vaříme v osolené vodě s bobkovými listy a novým kořením doměkka. Uvařená je necháme mírně vychladnout.
02.Z nastrouhaných stroužků česneku, citronové kůry, najemno nasekaných bylinek zbavených dřevnatých stonků, oleje, soli, pepře a šťávy z poloviny citronu připravíme marinádu. Žebírka naporcujeme, potřeme ze všech stran marinádou a necháme asi 10 minut odstát. Grilujeme ze všech stran do zlatohněda. Během grilování potíráme zbylou marinádou.
03.Očištěnou okurku podélně překrojíme na polovinu a pomocí lžičky z ní odstraníme semínka. V misce promícháme nahrubo nastrouhanou okurku, jogurt, sůl, pepř, nastrouhaný stroužek česneku, najemno nasekané bylinky, citronovou kůru a šťávu.
04.Grilovaná žebírka podáváme s na grilu opečenými krajíci chleba potřenými česnekem a tzatziki, které servírujeme v samostatné misce ozdobené lístky máty.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT