Grilovaná žebírka s bruschettou a tzatziki

play Přehrát video recept
Grilovaná žebírka s bruschettou a tzatziki
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Řecká

počet porcí

Počet porcí

6 porcí

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod. 30 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Grilovaná žebra jsou jedním z nejlepších jídel, která si můžete na rozpáleném roštu připravit! Šéfkuchař Marcel Ihnačák připravil letní recept na křupavá žebra naložená ve svěží marinádě s česnekem a citronovou kůrou.

Tagy

Grilování

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 6 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Grilovaná žebírka

  • 1 kg vepřových žeber
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • 4 × bobkové listy Kania
  • nové koření Kania
  • 4 × stroužky česneku
  • 1 × citron
  • čerstvé bylinky (rozmarýn, tymián)
  • bio extra panenský olivový olej Primadonna
  • keramický mlýnek s pepřem Kania

Tzatziki

  • 1 × salátová okurka
  • 300 g bílého jogurtu řeckého typu Pilos
  • stroužek česneku
  • ½ citronu
  • čerstvé bylinky (máta, pažitka)

Servírování

  • 1 × dřevorubecký chléb
  • 1 × stroužek česneku

Orientační nutriční hodnoty

Energie

3 301 kJ / 789 kcal

Bílkoviny

41,60 g

Tuky

48,00 g

Vláknina

5,50 g

Sůl

3,20 g

Sacharidy

43,40 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Grilovaná žebírka:

01.Na grilování si nejdříve připravíme žebírka, které asi hodinu vaříme v osolené vodě s bobkovými listy a novým kořením doměkka. Uvařená je necháme mírně vychladnout.

02.Z nastrouhaných stroužků česneku, citronové kůry, najemno nasekaných bylinek zbavených dřevnatých stonků, oleje, soli, pepře a šťávy z poloviny citronu připravíme marinádu. Žebírka naporcujeme, potřeme ze všech stran marinádou a necháme asi 10 minut odstát. Grilujeme ze všech stran do zlatohněda. Během grilování potíráme zbylou marinádou.

Tzatziki:

03.Očištěnou okurku podélně překrojíme na polovinu a pomocí lžičky z ní odstraníme semínka. V misce promícháme nahrubo nastrouhanou okurku, jogurt, sůl, pepř, nastrouhaný stroužek česneku, najemno nasekané bylinky, citronovou kůru a šťávu.  

Servírování:

04.Grilovaná žebírka podáváme s na grilu opečenými krajíci chleba potřenými česnekem a tzatziki, které servírujeme v samostatné misce ozdobené lístky máty.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo