Grilovaná pražma s nektarinkami a houbami

play Přehrát video recept
Grilovaná pražma s nektarinkami a houbami
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
počet porcí

Počet porcí

2 porce

doba přípravy

Doba přípravy

40 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník


Tagy

Lehké jídlo

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 2 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 2 × pražmy
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • 2 × citrony
  • čerstvý rozmarýn
  • bio extra panenský olivový olej Primadonna
  • 3 × lžíce másla Pilos
  • 100 g houb šiitake
  • 100 g hlívy ústřičné
  • 2 × nektarinky (nebo broskve)
  • 1 × hrst vlašských ořechů Alesto
  • 1 × hrst černých oliv bez pecek Baresa
  • čerstvý tymián
  • 1 × hrst rukoly

Orientační nutriční hodnoty

Energie

4 038 kJ / 965 kcal

Bílkoviny

78,50 g

Tuky

59,90 g

Vláknina

10,10 g

Sůl

2,30 g

Sacharidy

36,10 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Umyté a osušené ryby z obou stran osolíme a opepříme. Měsíček citronu spolu s několika větvičkami rozmarýnu vložíme do vnitřku obou ryb a grilujeme v rozpálené grilovací pánvi s olivovým olejem z každé strany asi 5 minut. Těsně před dokončením na každou rybu položíme lžíci másla a dáme dopéct do trouby vyhřáté na 200 °C asi na 10 minut. Upečené pražmy ještě pokapeme citronovou šťávou.

02.Očištěné houby nakrájíme na menší kousky a v pánvi s olivovým olejem zprudka restujeme. Ochutíme solí a pepřem. Postupně na pánev přidáváme nektarinky nakrájené na měsíčky, vlašské ořechy, černé olivy, lžíci másla a tymián. Promícháme a restujeme dozlatova. Na závěr pokapeme šťávou z půlky citronu, sundáme z ohně a přimícháme rukolu.

Servírovaní:

03.Pražmu podáváme s restovanými nektarinkami, houbami a rukolou.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo