Grilovaná kuřecí křídla s lilkem a rajčaty

play Přehrát video recept
Grilovaná kuřecí křídla s lilkem a rajčaty
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Blízkovýchodní

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

30 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

S kuřecími křidélky máte zaručený úspěch. Šéfkuchař Marcel Ihnačák využil grilovací sezóny a připravil video recept na grilovaná kuřecí křídla s opečeným lilkem a lahůdkovou cibulkou. Naučíte se připravit jednoduchou marinádu na křídla z mleté papriky, citronové kůry a zázvoru a zjistíte, jak připravit lilek na grilování, aby nepustil příliš mnoho vody. Až budete mít ogrilované maso i zeleninu, bude vám stačit přidat trochu restovaných mandlí s pálivou papričkou a česnekem a nakonec i pár hoblin parmezánu.

Tagy

Do 30 minut

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 1 kg kuřecích křídel Řezníkova čerstvá porce
  • 1 × lžíce mleté sladké papriky Kania
  • 1 × bio citron
  • 4 × stroužky česneku
  • 1 × lžíce strouhaného čerstvého zázvoru
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • 3 × pálivé papričky
  • olivový olej Primadonna
  • 2 × lilky
  • 1 × hrst mandlových plátků Belbake
  • 4 × lahůdkové cibulky
  • 500 g cherry rajčátek
  • 1 × hrst čerstvé bazalky
  • 1 × hrst hoblin parmezánu Parmigiano Reggiano Italiamo

Orientační nutriční hodnoty

Energie

3 222 kJ / 770 kcal

Bílkoviny

63,80 g

Tuky

47,00 g

Vláknina

10,30 g

Sůl

2,10 g

Sacharidy

25,50 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Křídla vložíme do větší mísy a posypeme paprikou, citronovou kůrou, dvěma nastrouhanými stroužky česneku, zázvorem, solí a pepřem. Jednu papričku zbavíme semínek, nasekáme nadrobno a přihodíme k masu. Přilijeme olej a šťávu z poloviny citronu. Důkladně promícháme a marinujeme v ledničce ideálně přes noc. Lilky nakrájíme na větší kousky, osolíme a necháme asi 10 minut „vypotiť“ ‒ tak je zbavíme hořkosti.

02.Mandle opečeme na sucho v pánvi.

03. Dvě papričky nasekáme najemno a dva stroužky česneku na plátky. Lilek osušíme a bílé části lahůdkových cibulek podélně rozkrojíme. Grilovací mřížku potřeme olejem a křídla s lilkem a cibulkou za občasného obracení grilujeme dozlatova. Zeleninu opepříme, pokapeme olejem a cibulku i osolíme.

04. Do pánve k mandlím přihodíme nejprve papričky s česnekem a potom i rajčata. Přidáme sůl, pepř a olej. Grilovanou zeleninu přendáme do pánve, podle potřeby dochutíme, pokapeme olejem, šťávou z poloviny citronu a posypeme nasekanou bazalkou.

05. Na talíř naservírujeme grilovanou zeleninu s křídly a posypeme hoblinami parmezánu.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo