Kuchyně
Česká
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
1 hod. 30 min.
Obtížnost
Pokročilý
Ochutnejte nejnovější recept Romana Pauluse na grilovanou krkovici. Recept a spoustu užitečných informací o grilování najdete na našich stránkách kuchynelidlu.cz.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
5 426 kJ / 1 296 kcal
Bílkoviny
53,10 g
Tuky
90,20 g
Vláknina
7,20 g
Sůl
4,60 g
Sacharidy
66,20 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Z krkovice nakrájíme steaky, lehce rukou vytvarujeme (můžeme i naklepat) a opepříme. Na dno zapékací mísy rozetřeme trochu hořčice, přidáme nasekaný tymián a rozmarýn, 4 stroužky česneku nakrájené na plátky, vložíme maso, potřeme zbylou hořčicí, posypeme nasekanými bylinkami a zakápneme olivovým olejem. Maso necháme v lednici alespoň 3 hodiny marinovat (nejlépe přes noc).
02.Namarinované maso osolíme a zprudka opečeme v pánvi. Poté vložíme do zapékací mísy, podlijeme trochou vody a dopečeme v troubě předehřáté na 160 °C 15 – 20 minut.
03.Mléko nalijeme do hrnce, přidáme máslo a přivedeme k varu. Přisypeme hladkou mouku a rozmícháme dohladka. Těsto necháme 3 – 4 minuty chladnout, poté vmícháme vejce, osolíme a přidáme nasekanou listovou petržel a brambory, které jsme předtím uvařili ve slupce, oloupali a propasírovali. Hotové těsto necháme chvíli odležet v lednici.
04.Pomocí lžíce namočené v oleji nabereme trochu těsta, vložíme do hrnce s větším množstvím rozpáleného rostlinného oleje a smažíme dozlatova. V průběhu smažení krokety otočíme. Hotové krokety necháme okapat na ubrousku a osolíme.
05.V rozpálené pánvi s olivovým olejem orestujeme 2 stroužky česneku nakrájené na plátky a červenou cibuli nakrájenou na nudličky. Po chvíli přidáme zelené fazolky, osolíme a opepříme.
06.Majonézu, kečup, křen a citronovou šťávu smícháme, osolíme, opepříme a vymícháme hladkou omáčku.
07.Grilovanou krkovičku podáváme s kroketami a zelenými fazolkami, koktejlovou omáčku servírujeme zvlášť v misce.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT