Gnocchi se špenátem a mletým masem
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Italská

počet porcí

Počet porcí

2 porce

doba přípravy

Doba přípravy

35 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Chcete tip na rychlý oběd nebo večeři? Šéfkuchař Marcel Ihnačák připravil recept na neskutečně rychlé a hlavně jednoduché gnocchi se špenátem a mletým vepřovým masem. Kromě toho, že budete mít za chvíli hotovo, můžete k těmto nokům spotřebovat takřka cokoliv, co vám doma přebývá. Zkuste třeba mleté maso nahradit slaninou nebo špenát blanšírovanou brokolicí. Pochutnáte si v každém případě, doslova za pár minut!

Tagy

Skromně a skvěle

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 2 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 250 g bramborových gnocchi Italiamo
  • bio extra panenský olivový olej Primadonna
  • 0,5 × cibule
  • 3 × stroužky česneku
  • čerstvý tymián
  • 250 g vepřového mletého masa 
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • 1 × hrst sušených rajčat Italiamo
  • 50 ml bílého suchého vína Soave
  • 125 ml smetany na šlehání Pilos (33 % tuku)
  • 1 × hrst mladého špenátu
  • čerstvá listová petržel
  • 25 g parmezánu Parmigiano Reggiano Lovilio

Orientační nutriční hodnoty

Energie

3 537 kJ / 845 kcal

Bílkoviny

34,50 g

Tuky

52,10 g

Vláknina

3,90 g

Sůl

2,40 g

Sacharidy

54,10 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Gnocchi uvaříme ve vroucí vodě podle návodu na obalu.

02.Ve větší pánvi s rozehřátým olivovým olejem orestujeme cibuli a stroužky česneku nasekané nadrobno. Po chvíli přidáme natrhaný tymián. Když cibule získá zlatavou barvu, do pánve vložíme maso, osolíme, opepříme a za občasného míchání restujeme do zlatohněda. Potom přidáme na menší kousky nakrájená rajčata, přilijeme víno a chvilku povaříme, dokud se z něj neodpaří alkohol. Zmírníme oheň, přilijeme smetanu a necháme krátce povařit.

03.Potom stáhneme z ohně, přimícháme mladý špenát a čerstvě uvařené gnocchi. Na závěr posypeme nasekanou petrželovou natí.

Servírování:

04.Gnocchi se špenátem a mletým masem servírujeme v hlubokém talíři ozdobené strouhaným parmezánem nebo sýrem Grana Padano.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo