Fusilli s kuřetem a kukuřicí
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Italská

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

35 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Připravte si chutné fusilli s kuřecím masem a kukuřicí podle Romana Pauluse. Recept naleznete na našich stránkách kuchynelidlu.cz

Tagy

Na víně

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 1 × chlazené čerstvé kuře Čerstvá porce
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • rostlinný olej Promienna
  • čerstvý rozmarýn
  • 300 g barevných těstovin fusilli Combino
  • 1 × menší cibule
  • 4 × stroužky česneku
  • 50 ml suchého bílého vína Pinot Grigio
  • 100 ml kuřecího vývaru
  • 200 ml smetany ke šlehání Pilos (obsah tuku 33 %)
  • 150 g sterilované kukuřice Freshona
  • 100 g pórku
  • čerstvá bazalka
  • 50 g sýra Grana Padano Lovilio

Orientační nutriční hodnoty

Energie

3 405 kJ / 814 kcal

Bílkoviny

55,70 g

Tuky

33,80 g

Vláknina

4,20 g

Sůl

1,90 g

Sacharidy

66,50 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Kuřecí prsa s rozmarýnem

01.Z omytého a osušeného kuřete vykrojíme prsa. Odřízneme obě stehna a odstraníme z nich kůži. Stehna vykostíme a nakrájíme na menší kousky. Z kostí, ořezů a kůží připravíme kuřecí vývar. Kuřecí prsa z obou stran osolíme a opepříme. Opečeme je v rozpálené pánvi na troše oleje nejdříve kůží dolů dozlatova. Poté je otočíme, přidáme lístky rozmarýnu a další 2-3 minuty restujeme. Kuřecí prsa přendáme do zapékací mísy, přelejeme výpekem a pečeme v troubě předehřáté na 190 °C asi 10-15 minut. Po upečení je nakrájíme na tenčí plátky.

Fusilli s kuřecím ragú

02.Fusilli uvaříme ve vroucí osolené vodě (asi 10 minut). Mezitím připravíme ragú z kuřecího masa. V rozpálené pánvi na troše oleje orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek. Přidáme na kousky nakrájená kuřecí stehna, osolíme a opepříme. Podlejeme vínem a počkáme, dokud se neodpaří alkohol (můžeme i flambovat). Podlejeme vývarem, přikryjeme pokličkou a dusíme asi 5 minut. Poté podlejeme smetanou, přidáme scezenou kukuřici, pórek nakrájený na tenké proužky a necháme přejít varem. Přidáme scezené těstoviny a promícháme. Nakonec přidáme nasekanou bazalku a promícháme.

Servírování

03.Do hlubokého talíře naservírujeme porci těstovin s kuřecím ragú. Na ně položíme kuřecí prsa nakrájená na tenčí plátky a posypeme nastrouhaným sýrem Grana Padano. Ozdobíme lístky čerstvé bazalky.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo