Kuchyně
Francouzská
Počet porcí
8 porcí
Doba přípravy
1 hod. 30 min.
Obtížnost
Začátečník
Tip na dnešní oběd – jednoduché francouzské brambory s mletým masem, maďarskou klobásou a čerstvým tymiánem.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
2 079 kJ / 497 kcal
Bílkoviny
21,50 g
Tuky
33,30 g
Vláknina
3,90 g
Sůl
2,50 g
Sacharidy
27,40 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Očistěné brambory nakrájíme na tenké plátky, půlku rozložíme na dno zapékací mísy, osolíme a opepříme. Mleté maso ochutíme solí, pepřem a nasekaným čerstvým tymiánem a rovnoměrně rozprostřeme na brambory. Přidáme vrstvu okurek nakrájených na tenko, cibuli na proužky, klobásy na kolečka a na závěr vrstvu zbylých brambor. Nakonec všechno zalijeme směsí z vajíček, smetany, soli a pepře. Pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C asi 1 – 1,5 hodiny.
02.Francouzské brambory podáváme posypané lahůdkovou cibulkou.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT