Francouzské brambory s mletým masem
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda prázdná
kuchyně

Kuchyně

Francouzská

počet porcí

Počet porcí

8 porcí

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod. 30 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Tip na dnešní oběd – jednoduché francouzské brambory s mletým masem, maďarskou klobásou a čerstvým tymiánem.

Tagy

Skromně a skvěle

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 8 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 500 g mletého masa mix Řezníkova čerstvá porce
  • 1 kg brambor
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • čerstvý tymián
  • 150 g kyselých okurek Freshona
  • 2 × cibule
  • 150 g maďarské klobásy
  • 4 × bio vejce „M“
  • 250 ml smetany ke šlehání Pilos (33 % tuku)
  • 1 × svazek lahůdkové cibulky

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 079 kJ / 497 kcal

Bílkoviny

21,50 g

Tuky

33,30 g

Vláknina

3,90 g

Sůl

2,50 g

Sacharidy

27,40 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Očistěné brambory nakrájíme na tenké plátky, půlku rozložíme na dno zapékací mísy, osolíme a opepříme. Mleté maso ochutíme solí, pepřem a nasekaným čerstvým tymiánem a rovnoměrně rozprostřeme na brambory. Přidáme vrstvu okurek nakrájených na tenko, cibuli na proužky, klobásy na kolečka a na závěr vrstvu zbylých brambor. Nakonec všechno zalijeme směsí z vajíček, smetany, soli a pepře. Pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C asi 1 – 1,5 hodiny.

Servírování:

02.Francouzské brambory podáváme posypané lahůdkovou cibulkou.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo