Filety z mořského vlka s lilkovým kaviárem

play Přehrát video recept
Filety z mořského vlka s lilkovým kaviárem
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná 14×
kuchyně

Kuchyně

Zdravá

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Grilovaná ryba a lilek - to je božská kombinace. Ochutnejte recept Romana Pauluse, který najdete v Kuchyni Lidlu.

Tagy

Lehké jídlo

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 2 × mořští vlci
  • 2 × menší lilky
  • 2 × červené papriky
  • olivový olej Biotrend
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • 5 × větviček rozmarýnu
  • 3 × stroužky česneku
  • 1 × hrst petrželky
  • 100 g rukoly
  • 1 × lžíce balzamica Acentino

Orientační nutriční hodnoty

Energie

1 633 kJ / 390 kcal

Bílkoviny

42,00 g

Tuky

18,80 g

Vláknina

6,50 g

Sůl

1,20 g

Sacharidy

14,90 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Lilkový kaviár

01.Omyté lilky překrojíme podélně na poloviny a spolu s omytými paprikami poklademe na pečicí plech. Pokapeme olivovým olejem, osolíme, opepříme a přidáme lístky ze 3 větviček rozmarýnu. Pečeme v troubě předehřáté na 170 °C 30-35 minut. Po vyjmutí z trouby přendáme papriky do misky, kterou přikryjeme potravinovou fólií a necháme zapařit. Na rozpálené pánvi orestujeme na plátky nakrájený stroužek česneku. Mezitím pomocí lžíce vydlabeme dužinu z vychladlých lilků, nakrájíme nahrubo a přidáme na pánev. Papriku oloupeme, odstraníme jádřinec a nakrájíme na kostky. Přidáme na pánev k lilku a promícháme. Zeleninu dusíme, až se odpaří přebytečná tekutina. Dozdobíme nasekanou petrželkou a osolíme podle chuti.

Mořský vlk

02.Omytého mořského vlka očistíme nožem od šupin a připravíme filety.

03.Tip: Podívejte se na triky na kuchynelidlu.cz, kde Vám Roman Paulus ukáže, jak filetovat pstruha.

04.Kůži na filetech nařízneme, aby se lépe vypekla. Filety osolíme a opepříme z obou stran. Pečeme na rozpálené pánvi na trošce oleje nejprve na straně s kůží. Filety lehce přitlačíme, aby se pánve dotýkaly rovnoměrně celým povrchem. Přidáme asi 2 větvičky rozmarýnu a 2 rozmáčknuté stroužky česneku. Když je maso téměř propečené, filety otočíme. Poté odstavíme z ohně a necháme dojít.

Rukola

05.Omytou rukolu vložíme do misky, přidáme lžíci olivového oleje, lžíci balzamica, osolíme, opepříme a promícháme.

Servírování

06.Na talíř servírujeme lilkový kaviár, nahoru položíme filety mořského vlka a ochucenou rukolu a pokapeme olivovým olejem.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo