Filety z lososa s cuketovým ragú
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná 99×
kuchyně

Kuchyně

Zdravá

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

20 min.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Skvělé a zároveň zdravé jídlo pro milovníky ryb jsou filety z lososa s cuketovým ragú. Ochutnejte recept kuchynelidlu.cz.

Tagy

Do 30 minut

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Cuketové ragú

  • 1 × cuketa
  • 3 × stroužky česneku
  • olivový olej Primadonna
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • 100 ml suchého bílého vína Chardonnay Colombard
  • 8 × cherry rajčat
  • čerstvá bazalka
  • 30 g másla

Filety z lososa

  • 4 × filety z lososa
  • mořská sůl z mlýnku Kania
  • pepř z mlýnku Kania
  • 2 × lžíce rostlinného oleje Promienna
  • 2 × větvičky čerstvého tymiánu
  • 3 × stroužky česneku
  • 0,5 × citronu

Orientační nutriční hodnoty

Energie

1 987 kJ / 475 kcal

Bílkoviny

31,50 g

Tuky

32,80 g

Vláknina

1,00 g

Sůl

1,00 g

Sacharidy

6,30 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Cuketové ragú

01.Z cukety odkrojíme špičky na obou stranách, rozpůlíme a nakrájíme na silnější plátky (asi 1,5 cm), aby zůstala po uvaření křupavá. Oloupeme 3 stroužky česneku a nakrájíme na tenké plátky. V pánvi rozpálíme olivový olej a česnek orestujeme dozlatova. 
Přidáme plátky cukety, osolíme a opepříme. Podlijeme vínem a necháme krátce provařit. Přidáme na půlky nakrájená cherry rajčata a nakrájených 6 – 8 lístků bazalky. Nakonec zjemníme a zahustíme máslem a důkladně promícháme.

Filety z lososa

02.Filety z lososa zbavíme kůže, osolíme a opepříme z obou stran. V pánvi rozpálíme rostlinný olej a opečeme filety z jedné strany. Přidáme větvičky čerstvého tymiánu a 3 stroužky česneku. Nemusíme ani loupat, stačí pouze překrojit. Filety otočíme a krátce opečeme z druhé strany. Pánev odstavíme z ohně a filety necháme ještě pomalu dopéct. Losos se nesmí propéct úplně, aby zůstal šťavnatý. Před podáváním filety ještě přelijeme čerstvou šťávou z půlky citronu.

Servírování

03.Na talíř dáme nejdříve cuketové ragú, poté filety z lososa a dozdobíme zbylými lístky
 čerstvé bazalky. Pokapeme olivovým olejem 
a osolíme mořskou solí.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo