Filety z kapra pečené v papilotě
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Česká

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

40 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Navštivte naše stránky kuchynelidlu.cz a vyzkoušejte recept Romana Pauluse na rychlého kapra pečeného v papilotě.

Tagy

Vánoce

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 600 g filet kapra
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • 400 g brambor
  • 100 g předvařené mrkve
  • 100 g cibule
  • 2 × stroužky česneku
  • 100 g cukety
  • 100 ml bílého suchého vína Pinot Grigio
  • 100 g másla Pilos
  • vejce na slepení papiloty

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 059 kJ / 493 kcal

Bílkoviny

29,80 g

Tuky

28,90 g

Vláknina

3,70 g

Sůl

0,60 g

Sacharidy

23,80 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Filety kapra opepříme a osolíme. Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nakrájíme na plátky. Zeleninu nakrájíme, mrkev na kolečka, cibuli na nudličky, česnek a cuketu na plátky.

02.Na pečicí papír dáme nakrájené brambory a mrkev, na ně položíme porce kapra a osolíme. Nakonec přidáme připravenou cibuli a česnek, podlijeme trochou vína, přidáme cuketu a nakonec trochu másla. Okraje papíru potřeme rozšlehaným vejcem, papilotu uzavřeme a spoje ještě potřeme vejcem. Přendáme na plech a vložíme do trouby předehřáté na 180 °C. Pečeme 10–12 minut.

Servírování

03.Pokrm podáváme přímo v papilotě.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo