Počet porcí
2 porce
Doba přípravy
50 min.
Obtížnost
Začátečník
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
4 630 kJ / 1 107 kcal
Bílkoviny
68,20 g
Tuky
70,80 g
Vláknina
7,80 g
Sůl
2,30 g
Sacharidy
52,30 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Očištěné brambory nakrájíme na kostky a vaříme ve vroucí osolené vodě do měkka.
02.Mezitím ořechy zlehka opečeme na suché pánvi. Pálivou papričku nakrájíme nadrobno, sušená rajčata a opečené ořechy na menší kousky.
03.Steaky ochutíme solí a pepřem z obou stran. Rozpálenou pánev pokapeme olejem ze sušených rajčat a steaky zprudka restujeme ze všech stran do zlatohněda. Těsně před dokončením přidáme nakrájená rajčata, papričku a 2 lžíce másla. Po chvíli stáhneme z ohně, na steaky položíme kousek gorgonzoly, přikryjeme alobalem a necháme odpočinout. Před servírováním přidáme do pánve umytý a osušený špenát, který ochutíme solí a pepřem.
04.Uvařené brambory přecedíme, přidáme k nim zbylé máslo, nastrouhaný parmezán a rozšťoucháme.
05.Do středu talíře naservírujeme porci brambor, na vrch položíme špenát se sušenými rajčaty a papričkou, přidáme steak, přelijeme výpekem a posypeme opečenými ořechy.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT