Filet mignon s ořechy, sušenými rajčaty a sýrem

play Přehrát video recept
Filet mignon s ořechy, sušenými rajčaty a sýrem
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
počet porcí

Počet porcí

2 porce

doba přípravy

Doba přípravy

50 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Ačkoliv je filet mignon výtečná pochoutka, jeho příprava není nic složitého. Šéfkuchař Marcel Ihnačák nachystal recept na steaky z filetu mignon s restovanou směsí ořechů, rajčaty a gorgonzolou.

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 2 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 2 × steaky filet mignon
  • 500 g brambor
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • 1 × hrst ořechů mix Alesto
  • ½ pálivé papričky
  • 1 × hrst sušených rajčat Italiamo
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • 80 g másla Pilos
  • 2 × lžíce gorgonzoly Lovilio
  • 1 × hrst mladého špenátu
  • 50 g parmezánu Parmigiano Reggiano Lovilio

Orientační nutriční hodnoty

Energie

4 630 kJ / 1 107 kcal

Bílkoviny

68,20 g

Tuky

70,80 g

Vláknina

7,80 g

Sůl

2,30 g

Sacharidy

52,30 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Očištěné brambory nakrájíme na kostky a vaříme ve vroucí osolené vodě do měkka.

02.Mezitím ořechy zlehka opečeme na suché pánvi. Pálivou papričku nakrájíme nadrobno, sušená rajčata a opečené ořechy na menší kousky.

03.Steaky ochutíme solí a pepřem z obou stran. Rozpálenou pánev pokapeme olejem ze sušených rajčat a steaky zprudka restujeme ze všech stran do zlatohněda. Těsně před dokončením přidáme nakrájená rajčata, papričku a 2 lžíce másla. Po chvíli stáhneme z ohně, na steaky položíme kousek gorgonzoly, přikryjeme alobalem a necháme odpočinout. Před servírováním přidáme do pánve umytý a osušený špenát, který ochutíme solí a pepřem.

04.Uvařené brambory přecedíme, přidáme k nim zbylé máslo, nastrouhaný parmezán a rozšťoucháme. 

Servírování:

05.Do středu talíře naservírujeme porci brambor, na vrch položíme špenát se sušenými rajčaty a papričkou, přidáme steak, přelijeme výpekem a posypeme opečenými ořechy.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo