Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
45 min.
Obtížnost
Pokročilý
Podívejte se, jak připravit pstruha na páře s quinoou, zeleninou a chlebovými chipsy. Recept najdete na našich stránkách kuchynelidlu.cz.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
1 044 kJ / 250 kcal
Bílkoviny
20,10 g
Tuky
6,30 g
Vláknina
3,00 g
Sůl
0,20 g
Sacharidy
23,50 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Quinou uvaříme dle návodu na obale. V rozehřáté pánvi s olivovým olejem necháme zpěnit cibuli a česnek nakrájené nadrobno a pálivou papričku nakrájenou na kolečka. Podlijeme drůbežím vývarem, vsypeme vařenou quinou, osolíme a opepříme. Stáhneme z ohně, přidáme cherry rajčata nakrájená na kousky, lahůdkovou cibulku nakrájenou na kolečka a nasekanou listovou petržel, promícháme a necháme chvíli odstát.
02.Do hrnce s vodou přilijeme bílé víno, přidáme divoké koření, listovou petržel a bazalku natrhané na kousky. Necháme provářet, aby se uvolnilo aroma.
03.Pstruha vykostíme a vyfiletujeme.
04.Tip: Vykostit a filetovat pstruha se naučíte v Kulinářské akademii Lidlu, podívejte se na video.
05.Připravené filety osolíme, opepříme, přehneme, vložíme do pařáku pokapaného olivovým olejem a vaříme v páře pod pokličkou 2 – 3 minuty. Maso by mělo zůstat šťavnaté a ne vysušené dlouhým vařením.
06.Vařenou rybu podáváme s qunioou a sušenými chipsy z dřevorubeckého chleba. Dozdobíme snítkami bylinek a zakápneme olivovým olejem.
07.Tip: Jak na přípravu chlebových chipsů, se dozvíte v Kulinářské akademii Lidlu zde.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT