Fazolový guláš cassoulet
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
počet porcí

Počet porcí

6 porcí

doba přípravy

Doba přípravy

2 hod. 30 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Fazolový guláš cassoulet je skvělý pokrm z jednoho hrnce. Recept Marcela Ihnačáka.

Tagy

Skromně a skvěle

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 6 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 1 kg vepřové plece bez kosti vcelku Řezníkova čerstvá porce
  • 1 × lžíce vepřového masti Pikok
  • 1 × cibule
  • 3 × bobkové listy Mikado
  • nové koření Mikado
  • 3 × mrkve s natí
  • 3 × stopky řapíkatého celeru
  • 200 g uherské klobásy Pikok
  • 4 × stroužky česneku
  • sůl s jódem Castello
  • mleté černý pepř Mikado
  • čerstvý rozmarýn
  • 200 ml bílého suchého vína
  • 500 g rajčatového protlaku Freshona
  • horký vepřový vývar nebo voda podle potřeby
  • 250 g bílých fazolí
  • listová petržel
  • 3 × žemle

Orientační nutriční hodnoty

Energie

3 339 kJ / 798 kcal

Bílkoviny

53,30 g

Tuky

42,70 g

Vláknina

8,30 g

Sůl

1,70 g

Sacharidy

48,20 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.V hrnci s rozpuštěným vepřovým sádlem orestujeme cibuli nákrajenou nadrobno a ochutíme bobkovými listy a novým kořením. K základu postupně přidáváme – mrkve, řapíkatý celer a klobásu nakrájené na menší kousky a česnek nakrájený nadrobno. Maso nakrájíme na kostky, necháme orestovat se základem, osolíme, opepříme a přidáme najemno nasekaný rozmarýn. Jakmile se maso zatáhne, podlijeme vínem a chvíli necháme vařit, aby se odpařil alkohol. Přidáme rajčatový protlak, promícháme, podle potřeby přilijeme horkou vodu, přidáme fazole, které jsme předtím uvařili dopoloměkka, a vaříme pod pokličkou do změknutí masa.

02.Těsně před dokončením překrojíme žemle na poloviny a opečeme v rozehřáté pánvi na troše olivového oleje z obou stran dokřupava.

Servírování:

03.Fazolový guláš cassoulet podáváme v hlubším talíři s opečenou žemlí a posypaný nasekanou listovou petrželí.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo