Počet porcí
6 porcí
Doba přípravy
2 hod. 30 min.
Obtížnost
Začátečník
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
3 339 kJ / 798 kcal
Bílkoviny
53,30 g
Tuky
42,70 g
Vláknina
8,30 g
Sůl
1,70 g
Sacharidy
48,20 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.V hrnci s rozpuštěným vepřovým sádlem orestujeme cibuli nákrajenou nadrobno a ochutíme bobkovými listy a novým kořením. K základu postupně přidáváme – mrkve, řapíkatý celer a klobásu nakrájené na menší kousky a česnek nakrájený nadrobno. Maso nakrájíme na kostky, necháme orestovat se základem, osolíme, opepříme a přidáme najemno nasekaný rozmarýn. Jakmile se maso zatáhne, podlijeme vínem a chvíli necháme vařit, aby se odpařil alkohol. Přidáme rajčatový protlak, promícháme, podle potřeby přilijeme horkou vodu, přidáme fazole, které jsme předtím uvařili dopoloměkka, a vaříme pod pokličkou do změknutí masa.
02.Těsně před dokončením překrojíme žemle na poloviny a opečeme v rozehřáté pánvi na troše olivového oleje z obou stran dokřupava.
03.Fazolový guláš cassoulet podáváme v hlubším talíři s opečenou žemlí a posypaný nasekanou listovou petrželí.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT