Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
30 min.
Obtížnost
Začátečník
Recept na farfalle s lososem a rajčatovou omáčkou se smetanou a bílým vínem podle Romana Pauluse najdete v Kuchyni Lidlu.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
2 415 kJ / 576 kcal
Bílkoviny
38,10 g
Tuky
24,50 g
Vláknina
2,40 g
Sůl
0,40 g
Sacharidy
42,00 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Farfalle uvaříme v osolené vroucí vodě "al-dente" (asi 12 minut) a scedíme. Oloupané 4 stroužky česneku nakrájíme na tenké plátky a orestujeme v pánvi s olivovým olejem dozlatova. Přidáme najemno nakrájenou pálivou papričku a na čtvrtky nakrájená cherry rajčata. Krátce orestujeme, podlijeme bílým vínem, osolíme a opepříme. Po zredukování vína přidáme rajčata z plechovky a dusíme na mírném plameni asi 5 minut. Těstoviny přidáme na pánev do omáčky, promícháme, zjemníme smetanou a nakonec dochutíme nakrájenou bazalkou.
02.Tip: Aby se těstoviny neslepily, během vaření je několikrát promícháme. Na jedné pánvi doporučujeme připravit najednou maximálně 2 porce. Příprava bude jednodušší a těstoviny se s omáčkou lépe spojí.
03.Lososa zbavíme kůže a nakrájíme na asi 3 cm silné plátky, osolíme a opepříme. Krátce opečeme v pánvi na troše olivového oleje z obou stran dozlatova, aby zůstal šťavnatý. Hned na začátku přidáme do pánve 1 rozmáčknutý stroužek česneku a pár lístků bazalky.
04.Farfalle s rajčatovou omáčkou servírujeme do hlubokého talíře. Navrch poklademe 2 kousky lososa, polijeme výpekem z lososa a ozdobíme lístky čerstvé bazalky.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT