Farfalle s rajčatovou omáčkou a opečeným lososem

play Přehrát video recept
Farfalle s rajčatovou omáčkou a opečeným lososem
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

30 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Recept na farfalle s lososem a rajčatovou omáčkou se smetanou a bílým vínem podle Romana Pauluse najdete v Kuchyni Lidlu.

Tagy

Do 30 minut

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 600 g lososa
  • 200 g farfalle Combino
  • 5 × stroužků česneku
  • olivový olej Primadonna
  • pálivá paprička (podle chuti)
  • 100 g cherry rajčat
  • 100 ml suchého bílého vína Pinot Grigio
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • 240 g loupaných krájených rajčat Nostia
  • 50 ml smetany ke šlehání Pilos (obsah tuku 30 %)
  • lístky čerstvé bazalky

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 415 kJ / 576 kcal

Bílkoviny

38,10 g

Tuky

24,50 g

Vláknina

2,40 g

Sůl

0,40 g

Sacharidy

42,00 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Farfalle s rajčatovou omáčkou

01.Farfalle uvaříme v osolené vroucí vodě "al-dente" (asi 12 minut) a scedíme. Oloupané 4 stroužky česneku nakrájíme na tenké plátky a orestujeme v pánvi s olivovým olejem dozlatova. Přidáme najemno nakrájenou pálivou papričku a na čtvrtky nakrájená cherry rajčata. Krátce orestujeme, podlijeme bílým vínem, osolíme a opepříme. Po zredukování vína přidáme rajčata z plechovky a dusíme na mírném plameni asi 5 minut. Těstoviny přidáme na pánev do omáčky, promícháme, zjemníme smetanou a nakonec dochutíme nakrájenou bazalkou.

02.Tip: Aby se těstoviny neslepily, během vaření je několikrát promícháme. Na jedné pánvi doporučujeme připravit najednou maximálně 2 porce. Příprava bude jednodušší a těstoviny se s omáčkou lépe spojí.

Opečený losos

03.Lososa zbavíme kůže a nakrájíme na asi 3 cm silné plátky, osolíme a opepříme. Krátce opečeme v pánvi na troše olivového oleje z obou stran dozlatova, aby zůstal šťavnatý. Hned na začátku přidáme do pánve 1 rozmáčknutý stroužek česneku a pár lístků bazalky.

Servírování

04.Farfalle s rajčatovou omáčkou servírujeme do hlubokého talíře. Navrch poklademe 2 kousky lososa, polijeme výpekem z lososa a ozdobíme lístky čerstvé bazalky.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo