Dušený králík s olivami a sušenými rajčaty

play Přehrát video recept
Dušený králík s olivami a sušenými rajčaty
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Evropská

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

3 hod. 50 min.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Inspirujte se kuchyní Lidlu a uvařte si dušeného králíka s olivami a sušenými rajčaty podle Kuchyně Lidlu.

Tagy

Na víně

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 1 × králík Čerstvá porce
  • 1 l vody
  • 1,5 × cibule
  • 3 × bobkové listy Mikado
  • 5 kuliček celého černého pepře Mikado
  • 5 kuliček nového koření Mikado
  • 100 g mrkve
  • 100 g celeru
  • 80 g petržele
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • olivový olej Luccese
  • 3 × stroužky česneku
  • 1 × větvička čerstvého rozmarýnu
  • 1 × větvička čerstvého tymiánu
  • 100 ml suchého bílého vína Somontano Chardonnay DO
  • 20 g černých oliv Baresa
  • 20 g sušených rajčat Baresa
  • 1 × hrst čerstvé petrželky (velká)
  • 20 g másla Pilos

Orientační nutriční hodnoty

Energie

3 003 kJ / 718 kcal

Bílkoviny

78,00 g

Tuky

36,10 g

Vláknina

4,00 g

Sůl

1,80 g

Sacharidy

17,80 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Vývar

01.Králíka omyjeme, očistíme a vykostíme. Kosti dáme do hrnce se studenou vodou, 1 oloupanou cibulí a divokým kořením (bobkové listy, kuličky černého pepře a nového koření). Asi 50 g mrkve, 50 g celeru a 30 g petržele omyjeme, očistíme a nakrájíme na kostky. Přidáme do hrnce, vaříme asi 2 hodiny a scedíme.

Dušený králík s olivami a sušenými rajčaty

02.Vykostěného králíka nakrájíme na stejně velké kousky, osolíme a opepříme. V kastrolu rozehřejeme olivový olej a maso zprudka orestujeme z každé strany (restujeme asi 4 minuty). Zbylou kořenovou zeleninu očistíme, omyjeme a nakrájíme na kousky. Polovinu cibule nakrájíme najemno, česnek na plátky. Orestované maso přendáme do misky a na výpeku orestujeme česnek s cibulí a kořenovou zeleninu. Přidáme čerstvý rozmarýn a tymián. Když zelenina změkne, podlijeme vínem. Necháme zredukovat alkohol a podle potřeby podlijeme asi 500 ml připraveného vývaru. Maso vložíme zpět do kastrolu a pod pokličkou necháme pomalu dusit doměkka asi 20-25 minut. Poté přidáme na půlky nakrájené olivy, na menší kousky nakrájená sušená rajčata a nahrubo nasekanou petrželku. Nakonec zjemníme kouskem másla.

Servírování

03.Králíka podáváme v hlubokém talíři ozdobeného trochou petrželky. Jako přílohu můžeme podávat vařené či pečené brambory nebo rozpečenou bagetu.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo