Dušené vepřové na paprice s růžičkovou kapustou

play Přehrát video recept
Dušené vepřové na paprice s růžičkovou kapustou
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Česká

počet porcí

Počet porcí

6 porcí

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod. 30 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Tradiční jídla v netradičním podání? To je jedna ze specialit šéfkuchaře Marcela Ihnačáka, který pro toto video připravil překvapivě snadný recept na výborné dušené vepřové s restovanou růžičkovou kapustou. Dušenou vepřovou plec přichystal na paprice a jako přílohu zvolil právě restovanou kapustu s hlívou ústřičnou, šalotkou a česnekem. Kromě toho, jak uvařit tento snadný recept se dozvíte i jak na přípravu zeleninového základu (z kořenové zeleniny), který oceníte i při vaření spousty jiných omáček.

Tagy

Skromně a skvěle

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 6 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 200 g celeru
  • 2 × velké mrkve
  • 1 × velká cibule
  • bio extra panenský olivový olej Primadonna
  • 4 × bobkové listy Kania
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • 8 × stroužků česneku
  • 1 kg vepřové plece bez kosti v celku
  • 2 × lžíce sladké mleté papriky
  • vývar nebo voda
  • 150 ml bílého suchého vína Soave
  • 1 kg růžičkové kapusty
  • 2 × šalotky
  • 2 × hrsti hlívy ústřičné
  • 2 × lžíce másla Pilos
  • čerstvá listová petržel

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 439 kJ / 583 kcal

Bílkoviny

42,31 g

Tuky

32,14 g

Vláknina

10,10 g

Sůl

1,22 g

Sacharidy

30,33 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Očištěnou kořenovou zeleninu (celer, mrkev, cibuli) nakrájíme na malé kousky a restujeme ve velkém hrnci na rozehřátém oleji. Postupně přidáváme bobkové listy, sůl, pepř a nadrobno nasekané 4 stroužky česneku. Jakmile zelenina změkne, do hrnce vložíme maso nakrájené na větší kousky, osolíme a restujeme, dokud se maso nezatáhne. Potom přisypeme papriku a minutu opékáme. Zalijeme vroucím vývarem nebo vodou a bílým vínem. Promícháme, přiklopíme pokličkou a dusíme přibližně hodinu do měkka.

02.Asi v polovině vaření začneme s přípravou přílohy. Růžičkovou kapustu očistíme, větší kusy překrojíme na poloviny a krátce blanšírujeme – 3 až 4 minuty povaříme ve vroucí osolené vodě. Potom ji přecedíme a necháme okapat.

03.Na rozehřáté pánvi restujeme nadrobno nasekané šalotky a 4 stroužky česneku. Postupně přidáváme na menší kousky nakrájenou hlívu, sůl, pepř a kapustu. Jakmile kapusta získá zlatavou barvu, přimícháme máslo.

Servírování:

04.Dušené vepřové podáváme s růžičkovou kapustou a hlívou posypané petrželovou natí.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo