Dušené hovězí plátky na červeném víně s tarhoňou

play Přehrát video recept
Dušené hovězí plátky na červeném víně s tarhoňou
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda prázdná
kuchyně

Kuchyně

Francouzská

počet porcí

Počet porcí

6 porcí

doba přípravy

Doba přípravy

2 hod.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Dušené hovězí plátky z kýty jsou skvělou pochoutkou, se kterou neuděláte ostudu ani na nedělním rodinném obědě. Když k tomu ale přidáte trochu červeného vína, máte sváteční hostinu zaručenou. Přesně takový recept připravil šéfkuchař Marcel Ihnačák. Naučíte se, jak maso správně očistit a nakrájet na rovnoměrné plátky, i jak je posléze dusit v rajčatové omáčce s červeným vínem. Jako přílohu si připravíte tarhoňu se špenátem. Pokud nevíte, o co se jedná, tak vězte, že to je těstovina připravovaná zejména v Maďarsku a Slovensku. A k hovězímu masu se skvěle hodí! 

Tagy

Na víně

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 6 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 1 kg hovězí kýty Řezníkova čerstvá porce
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s černým pepřem Kania
  • 2 × lžíce hladké mouky Belbake
  • olivový olej Primadonna
  • 5 × stroužků česneku
  • 1 × svazek lahůdkové cibulky
  • 2 × lžíce rajčatového protlaku Kania
  • 250 ml červeného suchého vína Bordeaux
  • 2 × lžíce másla Pilos
  • 300 g tarhoni Tiradell
  • 125 g baby špenátu

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 840 kJ / 679 kcal

Bílkoviny

58,40 g

Tuky

24,70 g

Vláknina

2,80 g

Sůl

1,24 g

Sacharidy

45,60 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Maso očistíme, nakrájíme na plátky, naklepeme, nařežeme šlachy a ochutíme solí a pepřem. Plátky z obou stran obalíme v mouce a opékáme v rozehřáté pánvi s olejem dozlatova. Přidáme nasekaný česnek a nakrájené bílé části lahůdkové cibulky a chvíli restujeme. Maso přendáme do zapékací mísy. K cibulce s česnekem přidáme protlak, který zprudka zarestujeme a zalijeme vínem. Omáčku osolíme, opepříme, promícháme a krátce povaříme. Přilejeme vroucí vodu, a podle potřeby osolíme a opepříme. Zjemníme 1 lžící másla, které necháme rozpustit a připravenou omáčkou přelijeme maso v pekáči. Zakryjeme alobalem a pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C 60–90 minut. Během pečení podle potřeby přiléváme horkou vodu. 

02.Když se maso peče připravíme tarhoňu. Do hrnce dáme olej, přisypeme tarhoňu, osolíme, opepříme a za občasného míchání restujeme, dokud nezíská zlatavou barvu. Zalijeme vroucí vodou a vaříme doměkka. Před koncem přihodíme 1 lžíci másla, promícháme a přidáme špenát. 

03.Dušené hovězí plátky s omáčkou servírujeme se špenátovou tarhoňou. 

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo