Kuchyně
Francouzská
Počet porcí
6 porcí
Doba přípravy
2 hod.
Obtížnost
Začátečník
Dušené hovězí plátky z kýty jsou skvělou pochoutkou, se kterou neuděláte ostudu ani na nedělním rodinném obědě. Když k tomu ale přidáte trochu červeného vína, máte sváteční hostinu zaručenou. Přesně takový recept připravil šéfkuchař Marcel Ihnačák. Naučíte se, jak maso správně očistit a nakrájet na rovnoměrné plátky, i jak je posléze dusit v rajčatové omáčce s červeným vínem. Jako přílohu si připravíte tarhoňu se špenátem. Pokud nevíte, o co se jedná, tak vězte, že to je těstovina připravovaná zejména v Maďarsku a Slovensku. A k hovězímu masu se skvěle hodí!
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
2 840 kJ / 679 kcal
Bílkoviny
58,40 g
Tuky
24,70 g
Vláknina
2,80 g
Sůl
1,24 g
Sacharidy
45,60 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Maso očistíme, nakrájíme na plátky, naklepeme, nařežeme šlachy a ochutíme solí a pepřem. Plátky z obou stran obalíme v mouce a opékáme v rozehřáté pánvi s olejem dozlatova. Přidáme nasekaný česnek a nakrájené bílé části lahůdkové cibulky a chvíli restujeme. Maso přendáme do zapékací mísy. K cibulce s česnekem přidáme protlak, který zprudka zarestujeme a zalijeme vínem. Omáčku osolíme, opepříme, promícháme a krátce povaříme. Přilejeme vroucí vodu, a podle potřeby osolíme a opepříme. Zjemníme 1 lžící másla, které necháme rozpustit a připravenou omáčkou přelijeme maso v pekáči. Zakryjeme alobalem a pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C 60–90 minut. Během pečení podle potřeby přiléváme horkou vodu.
02.Když se maso peče připravíme tarhoňu. Do hrnce dáme olej, přisypeme tarhoňu, osolíme, opepříme a za občasného míchání restujeme, dokud nezíská zlatavou barvu. Zalijeme vroucí vodou a vaříme doměkka. Před koncem přihodíme 1 lžíci másla, promícháme a přidáme špenát.
03.Dušené hovězí plátky s omáčkou servírujeme se špenátovou tarhoňou.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT