Počet porcí
6 porcí
Doba přípravy
2 hod. 30 min.
Obtížnost
Pokročilý
Dobré jídlo si zaslouží svůj čas. Stejně tak to platí o tomto receptu na hovězí na slanině a rozmarýnu podle šéfkuchaře Marcela Ihnačáka. Hovězí kýtu stačí očistit a orestovat v pánvi na vepřovém sádle. Zatímco se bude maso zatahovat, můžete začít chystat další suroviny, jako je slanina, cibule nebo česnek. Až se bude vše dusit společně s bílým suchým vínem, naučíte se se ještě připravit rýži poněkud netradičně v troubě. Tu pak stačí jen smíchat s lahůdkovou cibulkou, hráškem a sušenými rajčaty a můžete začít podávat!
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
3 179 kJ / 759 kcal
Bílkoviny
58,80 g
Tuky
28,70 g
Vláknina
3,80 g
Sůl
2,74 g
Sacharidy
56,70 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Maso očistíme, překrojíme na polovinu, ochutíme solí, pepřem a opečeme v hrnci na rozehřátém sádle. K masu po chvíli přidáme malé kousky slaniny a nadrobno nakrájenou cibuli. Přihodíme plátky česneku a nasekaný rozmarýn. Promícháme, přilijeme víno a vaříme, dokud se z vína neodpaří alkohol. Podlijeme vodou, zakryjeme poklicí a dusíme přibližně 2 hodiny, doměkka. Před koncem do hrnce přilijeme vodu, maso přendáme na talíř a zakryjeme alobalem. Omáčku zahustíme jíškou připravenou z oleje a mouky a necháme provařit.
02.Maso nakrájíme na plátky a vložíme zpět do hrnce s omáčkou.
03.V hrnci na řepkovém oleji orestujeme rýži. Ochutíme solí a zalijeme vodou. Přikryjeme poklicí, chvíli vaříme a následně vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C přibližně na 10 minut.
04.Do uvařené rýže přidáme nadrobno nakrájenou lahůdkovou cibulku, sušená rajčata a hrášek. Na závěr důkladně promícháme.
05.Dušenou hovězí kýtu na slanině a rozmarýnu servírujeme s rýží a omáčkou.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT