Domácí uzení bez udírny
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Jak udit maso, když nemáte udírnu? I to je možné! Jak na domácí uzení, se dozvíte ve videu Romana Pauluse. 


Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 1 +

Zadejte počet porcí a my vám automaticky spočítáme potřebné suroviny.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Uzení v grilu na dřevěné uhlí:

01.Použijí se namočené odštěpky tvrdého dřeva, které se můžou vhodit přímo do žhavého uhlí. Tím, že jsou namočené, vznikne kouř a odštěpky nezačnou hořet. Udit tak můžeme například lososa, kapra nebo přirozeně i maso, kde se ale bude jednat spíš o ovonění.

Uzení v plynovém grilu:

02.Udit lze i v plynovém grilu, dřevěné piliny však musíme vložit do speciální kapsy. Tu vytvoříme z alobalu, na který nasypeme piliny, zabalíme a uděláme nožem několik vpichů. Tento balíček potom umístíme nad hořák, čímž vznikne kouř.

03.V každém případě mluvíme o uzení teplým kouřem, udíme tedy kratší dobu než v klasické udírně. Po dokončení se jedná o hotový produkt určený k přímé konzumaci.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte 

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo