Obtížnost
Pokročilý
Jak udit maso, když nemáte udírnu? I to je možné! Jak na domácí uzení, se dozvíte ve videu Romana Pauluse.
01.Použijí se namočené odštěpky tvrdého dřeva, které se můžou vhodit přímo do žhavého uhlí. Tím, že jsou namočené, vznikne kouř a odštěpky nezačnou hořet. Udit tak můžeme například lososa, kapra nebo přirozeně i maso, kde se ale bude jednat spíš o ovonění.
02.Udit lze i v plynovém grilu, dřevěné piliny však musíme vložit do speciální kapsy. Tu vytvoříme z alobalu, na který nasypeme piliny, zabalíme a uděláme nožem několik vpichů. Tento balíček potom umístíme nad hořák, čímž vznikne kouř.
03.V každém případě mluvíme o uzení teplým kouřem, udíme tedy kratší dobu než v klasické udírně. Po dokončení se jedná o hotový produkt určený k přímé konzumaci.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT