Kuchyně
Italská
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
1 hod. 15 min.
Obtížnost
Pokročilý
Připravte si domácí gnocchi s lososem a hráškem podle receptu Marcela Ihnačáka. Najdete ho na našich stránkách kuchynelidlu.cz.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
4 326 kJ / 1 034 kcal
Bílkoviny
45,00 g
Tuky
39,80 g
Vláknina
11,10 g
Sůl
2,20 g
Sacharidy
114,30 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Důkladně omyté neoloupané brambory uvaříme v osolené vodě doměkka. Scedíme, necháme trochu vychladnout, oloupeme a propasírujeme. Přidáme mouku, vejce a špetku soli. Na vále vypracujeme vláčné těsto, které rozdělíme na stejně velké části. Z každé části vytvarujeme rukama váleček o průměru asi 2 cm. Z válečků krájíme gnocchi (dlouhé asi 3 cm). Vaříme ve vroucí osolené vodě asi 5 minut.
02.Z omytého a osušeného lososa odstraníme kůži, nakrájíme na malé kousky a orestujeme v rozehřáté pánvi na troše olivového oleje. Po chvíli přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek, osolíme a opepříme. Orestujeme dozlatova, přilijeme víno a počkáme, až se odpaří alkohol. Podlijeme teplým vývarem, přidáme hrášek a chvíli vaříme. Přidáme uvařené gnocchi, smetanu a necháme přejít varem. Nakonec přidáme nasekanou bazalku a pár kapek citronové šťávy.
03.Gnocchi s lososem a hráškem servírujeme v hlubokém talíři pokapané olivovým olejem a ozdobené lístky bazalky.
04.Tip: Gnocchi můžeme připravit i z upečených brambor, ze kterých lžící vybereme vnitřek a propasírujeme. Dále postupujeme podle receptu.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT