Kuchyně
Česká
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
30 min.
Obtížnost
Začátečník
Smažené chipsy nemusí být vždy nezdravá kalorická bomba. Připravte si domácí brambůrky v horkovzdušné fritéze podle receptu Romana Pauluse. Nejlépe budou chutnat, až budete fandit naší reprezentaci v důležitém zápase.
Energie
732 kJ / 175 kcal
Bílkoviny
4,50 g
Tuky
0,30 g
Vláknina
5,50 g
Sůl
0,04 g
Sacharidy
39,00 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Brambory i se slupkou nastrouháme na mandolíně na nudličky. Nastrouhané brambory dobře propláchneme ve studené vodě, osušíme na utěrce a odsajeme přebytečnou vodu.
02.Nastrouhané brambory vsypeme do košíku horkovzdušné fritézy, zastříkneme olejem ve spreji a osolíme. Pečeme v předehřáté horkovzdušné fritéze na 180 °C asi 15 minut.
Brambůrky můžete také okořenit, např. tymiánem.
03.Během pečení alespoň dvakrát zatřepeme košíkem a prohodíme, aby se brambůrky promíchaly. Ke konci je dobré brambůrky hlídat. Musí být hezky zlatavé a pěkně vypečené.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT