Domácí brambůrky z horkovzdušné fritézy

play Přehrát video recept
Domácí brambůrky z horkovzdušné fritézy
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Česká

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

30 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Smažené chipsy nemusí být vždy nezdravá kalorická bomba. Připravte si domácí brambůrky v horkovzdušné fritéze podle receptu Romana Pauluse. Nejlépe budou chutnat, až budete fandit naší reprezentaci v důležitém zápase.


Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Zadejte počet porcí a my vám automaticky spočítáme potřebné suroviny.

  • 1 kg moučné brambory
  • olej ve spreji
  • podle chuti sůl

Orientační nutriční hodnoty

Energie

732 kJ / 175 kcal

Bílkoviny

4,50 g

Tuky

0,30 g

Vláknina

5,50 g

Sůl

0,04 g

Sacharidy

39,00 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Postup:

01.Brambory i se slupkou nastrouháme na mandolíně na nudličky. Nastrouhané brambory dobře propláchneme ve studené vodě, osušíme na utěrce a odsajeme přebytečnou vodu.

02.Nastrouhané brambory vsypeme do košíku horkovzdušné fritézy, zastříkneme olejem ve spreji a osolíme. Pečeme v předehřáté horkovzdušné fritéze na 180 °C asi 15 minut. 

Brambůrky můžete také okořenit, např. tymiánem.

03.Během pečení alespoň dvakrát zatřepeme košíkem a prohodíme, aby se brambůrky promíchaly. Ke konci je dobré brambůrky hlídat. Musí být hezky zlatavé a pěkně vypečené.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte 

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo