Crostini s mořskými plody
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Italská

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

30 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Tušíte, co to jsou crostini? Pod tímto na první pohled krkolomným názvem se skrývají populární italské jednohubky, které nejenom že skvěle chutnají, ale také jsou velmi jednoduché na přípravu. Přesvědčí vás o tom šéfkuchař Marcel Ihnačák, který natočil video návod na crostini s mořskými plody. Naučíte se připravit směs ze zeleniny a mořských plodů i orestovat pečivo jako základ tohoto předkrmu. Jediné, co budete pak potřebovat, je trocha trpělivosti a fantazie při samotném zdobení.

Tagy

Party

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 3 × stroužky česneku
  • 1 × pálivá paprička
  • olivový olej Primadonna
  • 500 g mořských plodů
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • 0,5 × citronu (šťáva)
  • 3 × řapíky celeru
  • 0,5 × červené cibule
  • 1 × lžíce plnotučné hořčice Kania
  • 200 g zakysané smetany Pilos (18 %)
  • 2 × lžíce majonézy Kania
  • 1 × hrst čerstvých bylinek (bazalka, pažitka, petržel)
  • chléb nebo jiné pečivo
  • 1 × hrst polníčku

Orientační nutriční hodnoty

Energie

1 363 kJ / 326 kcal

Bílkoviny

24,10 g

Tuky

20,90 g

Vláknina

1,30 g

Sůl

1,60 g

Sacharidy

9,50 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Dva stroužky česneku a papričku zbavenou semínek nasekáme nadrobno. Restujeme v rozehřáté pánvi s olejem. Přidáme umyté a osušené mořské plody, osolíme a opepříme. Krátce opečeme a hotové pokapeme citronovou šťávou. Necháme nejprve vychladnout při pokojové teplotě a potom odložíme do chladničky. 

02.Celer a cibuli nasekáme nadrobno a přendáme do misky.

: Vnější řapíky celeru je dobré nejprve očistit škrabkou. 

03.Přidáme hořčici, smetanu, majonézu, nadrobno nasekané bylinky, sůl a pepř. Důkladně promícháme a na závěr přidáme vychladlé mořské plody. 

04.Krajíce chleba opečeme v rozehřáté pánvi s olejem z obou stran. 

05.Křupavé pečivo zlehka potřeme česnekem a navrch naneseme směs z mořských plodů. Dozdobíme lístky polníčku.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo