Kuchyně
Italská
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
30 min.
Obtížnost
Začátečník
Tušíte, co to jsou crostini? Pod tímto na první pohled krkolomným názvem se skrývají populární italské jednohubky, které nejenom že skvěle chutnají, ale také jsou velmi jednoduché na přípravu. Přesvědčí vás o tom šéfkuchař Marcel Ihnačák, který natočil video návod na crostini s mořskými plody. Naučíte se připravit směs ze zeleniny a mořských plodů i orestovat pečivo jako základ tohoto předkrmu. Jediné, co budete pak potřebovat, je trocha trpělivosti a fantazie při samotném zdobení.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
1 363 kJ / 326 kcal
Bílkoviny
24,10 g
Tuky
20,90 g
Vláknina
1,30 g
Sůl
1,60 g
Sacharidy
9,50 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Dva stroužky česneku a papričku zbavenou semínek nasekáme nadrobno. Restujeme v rozehřáté pánvi s olejem. Přidáme umyté a osušené mořské plody, osolíme a opepříme. Krátce opečeme a hotové pokapeme citronovou šťávou. Necháme nejprve vychladnout při pokojové teplotě a potom odložíme do chladničky.
02.Celer a cibuli nasekáme nadrobno a přendáme do misky.
: Vnější řapíky celeru je dobré nejprve očistit škrabkou.
03.Přidáme hořčici, smetanu, majonézu, nadrobno nasekané bylinky, sůl a pepř. Důkladně promícháme a na závěr přidáme vychladlé mořské plody.
04.Krajíce chleba opečeme v rozehřáté pánvi s olejem z obou stran.
05.Křupavé pečivo zlehka potřeme česnekem a navrch naneseme směs z mořských plodů. Dozdobíme lístky polníčku.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT