Croissanty s pudinkem
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Francouzská

počet porcí

Počet porcí

14 porcí

doba přípravy

Doba přípravy

2 hod.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Pečivo jako z francouzské cukrárny. Připravte si křupavé croissanty s pudinkem podle Lidl Cukrárny. Recept najdete na kuchynelidlu.cz.

Tagy

Cukrárna

Markéta Krajčovičová

Markéta Krajčovičová

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 14 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Těsto

  • 350 ml plnotučného mléka Pilos (obsah tuku 3,5 %)
  • 450 g hladké mouky Castello + na podsypání
  • 75 g třtinového cukru
  • 15 g droždí
  • špetka soli
  • 2 × vejce "M" (do těsta + na potření)
  • 250 g másla Pilos

Náplň

  • 1 × balení vanilkového pudinku Belbake
  • 400 ml plnotučného mléka Pilos (obsah tuku 3,5 %)
  • 1 × lžíce cukru krystal Castello
  • 50 g másla "M"

Orientační nutriční hodnoty

Energie

1 476 kJ / 353 kcal

Bílkoviny

6,40 g

Tuky

20,30 g

Vláknina

1,00 g

Sůl

0,24 g

Sacharidy

36,00 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Těsto

01.Do misky nalijeme vlažné mléko, přidáme asi lžíci mouky a cukru a zamícháme. Přidáme nadrobené droždí, promícháme a necháme na teplejším místě vzejít kvásek.

02.Mezitím do robota nasypeme mouku smíchanou se solí a cukrem a přilijeme připravený (ještě jednou promíchaný) kvásek, vejce a ušleháme. Těsto přendáme na pomoučený vál a zpracujeme způsobem „převalování“ těsta. Poté necháme asi hodinu kynout v míse s trochou mouky.

03.Mezitím vyválíme mezi dvěma potravinovými fóliemi změklé máslo do tvaru obdélníku (asi 20x30 cm, tloušťka asi 0,5 cm) a dáme ztuhnout.

04.Nakynuté těsto vyválíme (asi 40x30 cm, tloušťka asi 1 cm) a do jeho středu vložíme ztuhlé máslo, které do těsta ze všech stran zabalíme. Těsto opatrně vyválíme (do tloušťky asi 1 cm), přeložíme na půl, vyválíme (tloušťka těsta asi 0,5 cm) a rádýlkem nakrájíme asi 7 trojúhelníků. V nejširší části trojúhelníku těsto nařízneme asi 0,5 cm, aby se lépe tvaroval. Croissanty tvoříme zatočením trojúhelníku od nejširší části ke špičce. Vložíme na pečicím papírem vyložený plech, potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v předehřáté troubě na 175 °C asi 20 minut dozlatova.

Náplň

05.Do hrnce nalijeme mléko (část odložíme stranou) a nasypeme cukr. V odložené části mléka rozmícháme pudink a za stálého míchání přilijeme do horkého (ne vařícího) mléka. Nakonec vmícháme metličkou máslo a vložíme vychladnout do lednice.

Tip

06.Aby se na pudinku nevytvořil (při chladnutí) škraloup, překryjeme potravinovou fólií.

Croissanty

07.Vychladlou náplň přendáme do cukrářského sáčku a plníme croissanty směrem do středu v místě s nepřilnutým těstem.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo