Kuchyně
Francouzská
Počet porcí
14 porcí
Doba přípravy
2 hod.
Obtížnost
Začátečník
Pečivo jako z francouzské cukrárny. Připravte si křupavé croissanty s pudinkem podle Lidl Cukrárny. Recept najdete na kuchynelidlu.cz.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
1 476 kJ / 353 kcal
Bílkoviny
6,40 g
Tuky
20,30 g
Vláknina
1,00 g
Sůl
0,24 g
Sacharidy
36,00 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Do misky nalijeme vlažné mléko, přidáme asi lžíci mouky a cukru a zamícháme. Přidáme nadrobené droždí, promícháme a necháme na teplejším místě vzejít kvásek.
02.Mezitím do robota nasypeme mouku smíchanou se solí a cukrem a přilijeme připravený (ještě jednou promíchaný) kvásek, vejce a ušleháme. Těsto přendáme na pomoučený vál a zpracujeme způsobem „převalování“ těsta. Poté necháme asi hodinu kynout v míse s trochou mouky.
03.Mezitím vyválíme mezi dvěma potravinovými fóliemi změklé máslo do tvaru obdélníku (asi 20x30 cm, tloušťka asi 0,5 cm) a dáme ztuhnout.
04.Nakynuté těsto vyválíme (asi 40x30 cm, tloušťka asi 1 cm) a do jeho středu vložíme ztuhlé máslo, které do těsta ze všech stran zabalíme. Těsto opatrně vyválíme (do tloušťky asi 1 cm), přeložíme na půl, vyválíme (tloušťka těsta asi 0,5 cm) a rádýlkem nakrájíme asi 7 trojúhelníků. V nejširší části trojúhelníku těsto nařízneme asi 0,5 cm, aby se lépe tvaroval. Croissanty tvoříme zatočením trojúhelníku od nejširší části ke špičce. Vložíme na pečicím papírem vyložený plech, potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v předehřáté troubě na 175 °C asi 20 minut dozlatova.
05.Do hrnce nalijeme mléko (část odložíme stranou) a nasypeme cukr. V odložené části mléka rozmícháme pudink a za stálého míchání přilijeme do horkého (ne vařícího) mléka. Nakonec vmícháme metličkou máslo a vložíme vychladnout do lednice.
06.Aby se na pudinku nevytvořil (při chladnutí) škraloup, překryjeme potravinovou fólií.
07.Vychladlou náplň přendáme do cukrářského sáčku a plníme croissanty směrem do středu v místě s nepřilnutým těstem.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT