Čokoládový dort s pálivými papričkami

play Přehrát video recept
Čokoládový dort s pálivými papričkami
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Mexická

počet porcí

Počet porcí

11 porcí

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod. 25 min.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Vyzkoušejte recept Markéty Krajčovičové na intenzivní čokoládový dezert s pikantní papričkou.

Tagy

Dorty

Markéta Krajčovičová

Markéta Krajčovičová

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 11 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Piškot

  • 200 g čokolády na vaření Fin Carré
  • 4 × vejce "M"
  • 300 g másla Pilos
  • 200 g třtinového cukru Belbake
  • 2 × - 3 pálivé papričky
  • 125 g polohrubé mouky Castello
  • 125 g hladké mouky Castello
  • 15 g kypřicího prášku do pečiva Castello

Poleva

  • 450 g čokolády na vaření Fin Carré
  • 70 ml smetany ke šlehání Pilos (obsah tuku 33 %)
  • 2 × pálivé papričky na ozdobu

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 979 kJ / 714 kcal

Bílkoviny

8,50 g

Tuky

45,10 g

Vláknina

5,50 g

Sůl

0,97 g

Sacharidy

68,00 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Piškot

01.V misce ušleháme tuhý sníh z bílků a dáme stranou. V robotu smícháme rozpuštěné máslo, žloutky a třtinový cukr. Mezitím omyjeme a najemno nakrájíme pálivé papričky zbavené jadérek. V hrnci rozpustíme čokoládu, kterou společně s nakrájenými papričkami přidáme do robota k připravené směsi. Po chvíli přisypeme polohrubou a hladkou mouku smíchanou s kypřicím práškem a nakonec po částech přišleháme sníh z bílků. Připravené těsto nalijeme do formy vyložené pečicím papírem. Pečeme v troubě předehřáté na 160 °C 45-50 minut.

Čokoládový dort s pálivými papričkami

02.Do misky pomocí škrabky připravíme čokoládové hoblinky z jedné tabulky a odložíme. V hrnci rozehřejeme 250 g čokolády na polevu. V jiném hrnci zahřejeme smetanu, kterou do rozehřáté čokolády přilijeme. Vzniklou polevou potřeme celý dort, posypeme čokoládovými hoblinkami a dozdobíme dvěma různobarevnými pálivými papričkami.

Servírování

03.Podáváme vychlazený, nakrájený na trojúhelníky, případně se lžící zakysané smetany.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo