Čokoládovo-ořechové suflé
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Britská, Česká

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod.

obtížnost

Obtížnost

Profesionál

Čokoládovo-ořechové suflé neboli nákyp si v restauraci velmi rádi a často objednáváme. Připravit si jej doma však vůbec není těžké. Roman Paulus jej servíruje s čokoládovou omáčkou a šlehačkou, Vy si k němu můžete dát třeba Vaši oblíbenou zmrzlinu nebo ovocnou omáčku. A kávu, ta nesmí chybět! Připravte si suflé doma a uvidíte, že Vám bude chutnat ještě více než to z restaurace.

Tagy

Cukrárna

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 1 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Čokoládovo-ořechové sufle

  • 50 g vlašských ořechů Alesto
  • 50 g čokolády na vaření Fin Carré
  • 3 × vejce “M“
  • 50 g cukru krystal Castello
  • 50 g másla Pilos
  • 17 g strouhanky Castello

Orientační nutriční hodnoty

Energie

6 095 kJ / 1 454 kcal

Bílkoviny

32,00 g

Tuky

106,40 g

Vláknina

8,10 g

Sůl

1,43 g

Sacharidy

98,60 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Změklé máslo vyšleháme s 25 g cukru do pěny, přidáme žloutky a šleháme dále. Z bílků a 25 g cukru ušleháme tuhý sníh.

02.K máslu a žloutkům přidáme rozpuštěnou čokoládu, přisypeme mleté ořechy, strouhanku, přidáme část sněhu z bílku a promícháme metličkou. Zbylý sníh přimícháme stěrkou, aby zůstal nadýchaný.

03.Hrnečky, ve kterých budeme nákyp připravovat, dobře vymažeme máslem a vysypeme cukrem. Hmotu naplníme do hrnečků těsně pod okraj a opatrně vložíme do hrnce s vroucí vodou (dejte si pozor, aby se voda nedostala do formiček s nákypem) a pod pokličkou vaříme 20 minut.

04.Podáváme s čokoládovou omáčkou a částečně ušlehanou šlehačkou.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo