Čokoládové suflé
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
počet porcí

Počet porcí

6 porcí

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod. 5 min.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Lehká nadýchaná čokoládová pěna nemůže nikoho urazit. Připravte si čokoládové suflé podle kuchynelidlu.cz.

Markéta Krajčovičová

Markéta Krajčovičová

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 6 +

Zadejte počet porcí a my vám automaticky spočítáme potřebné suroviny.

Těsto

  • 150 g čokolády na vaření Fin Carré
  • 4 × lžíce kávového likéru
  • 2 × lžička hladké mouky Castello
  • 100 g cukru krystal Castello
  • 4 × vejce "M"
  • máslo Pilos na vymazání
  • 2 × lžíce mletých mandlí

Poleva

  • 100 g čokolády na vaření Fin Carré
  • 150 ml čerstvé smetany ke šlehání Pilos (obsah tuku 33 %)
  • 2 × lžíce kávového likéru

Ozdoba

  • 50 g bílé čokolády Fin Carré

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 239 kJ / 536 kcal

Bílkoviny

8,50 g

Tuky

29,50 g

Vláknina

3,60 g

Sůl

0,19 g

Sacharidy

53,30 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Těsto

01.Ve vodní lázni rozehřejeme čokoládu s likérem a vymícháme dohladka. Vmícháme mouku, polovinu cukru a žloutky. Z bílků šleháme sníh a postupně zapracujeme druhou dávku cukru. Sníh s cukrem opatrně vmícháme do čokoládové směsi. Formičky (o objemu asi 150 ml) vymažeme máslem, vysypeme mletými mandlemi a vlijeme těsto. Pečeme v troubě předehřáté na 190 °C 15-20 minut.

Poleva

02.Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu. Přilijeme smetanu, likér a zamícháme.

Ozdoba

03.Ve vodní lázni rozehřejeme bílou čokoládu a přelijeme do zdobicího sáčku, kterým vytvoříme čokoládový obrys srdíčka na pečicí papír a necháme chvíli zatuhnout. Obrys ještě jednou čokoládou obtáhneme a vyplníme i vnitřek srdíčka.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte 

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo