Čokoládové mističky

Čokoládové mističky
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Evropská

počet porcí

Počet porcí

10 porcí

doba přípravy

Doba přípravy

45 min.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Originální dezert v podobě mističek z čokolády na vás čeká v Lidl Cukrárně. Recept najdete na kuchynelidlu.cz.

Tagy

Cukrárna

Markéta Krajčovičová

Markéta Krajčovičová

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 10 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Mističky

  • 2 × balení hořké čokolády na vaření Belbake + čokoláda na ozdobu

Krém

  • 2 × balení mascarpone Lovilio
  • 100 g moučkového cukru Castello
  • 3 × oplatky s karamelem Tofík Tastino

Orientační nutriční hodnoty

Energie

1 610 kJ / 387 kcal

Bílkoviny

4,10 g

Tuky

27,30 g

Vláknina

1,80 g

Sůl

0,10 g

Sacharidy

30,50 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Čokoládové mističky

01.Nejprve nafoukneme balónky do požadované velikosti. Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu a namočíme do ní balónky asi do 1/3 jejich výšky. Necháme chvíli ztuhnout a postup ještě jednou zopakujeme. Na pečicí papír dáme pomocí lžíce trochu čokolády. Rozetřeme do tvaru kolečka, které poslouží jako podstavec mističky. Namočený balónek na něj postavíme čokoládovým dnem a vložíme do mrazáku ztuhnout. Po vyndání balónky propíchneme a odstraníme je ze vzniklé mističky. Pokud používáme silikonové formičky, štětečkem (rovněž dvakrát) vymažeme vnitřní stěnu a dno formičky. Po ztuhnutí čokoládu od formičky oddělíme.

Krém

02.V misce ušleháme mascarpone s moučkovým cukrem a pomocí cukrářského sáčku nebo lžíce naplníme připravené čokoládové mističky.

Servírování

03.Ozdobíme strouhanou čokoládou a Tofíkem, případně čokoládovou ozdobou, kterou snadno vytvoříme nalitím rozpuštěné čokolády do „žlábku” libovolného tvaru (např. srdíčka) v cukru krystal.


Jestli se v čokoládové mističce vytvoří na dně nebo ve stěně dírka, můžeme zalepit zbylou čokoládou.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo